Luceafărul – Politehnica se joacă pe cea mai importantă arenă a Bihorului

După o etapă de pauză în campionat, cauzată de dispariția din competiție a adversarului din etapa a XXVII-a, Șoimii Pâncota, fotbaliștii de la Politehnica Timișoara au reintrat în programul normal de pregătire. La final de săptămână, alb-violeții vor fi implicați într-un derby al vestului, urmând să întâlnească, în deplasare, Luceafărul Oradea. Ca o noutate, partida programată sâmbătă, la ora 11:00, se va disputa pe cea mai cunoscută arenă a județului, „Iuliu Bodola”, din Oradea.

Luceafărul Oradea și-a disputat jocurile de acasă din ultimii ani pe cocheta bază de la Sânmartin. Începând însă cu jocul de sâmbătă, cu Politehnica, echipa se va muta în oraș, pe stadionul „Iuliu Bodola”, care în acest moment poate găzdui 11.155 de spectatori.

După dispariția clubului-fanion al județului, stadionul „Iuliu Bodola” a ieșit din circuitul eșalonului secund. Pe această arenă, Luceafărul a disputat un singur joc în actualul sezon competițional, meciul din optimile de finală ale Cupei României, cu Astra Giurgiu, la mijlocul lunii decembrie. Precedentul joc de eşalon secund desfăşurat pe arena inaugurată în 1924 a fost FC Bihor – FC Braşov, scor 2-7, în 28 noiembrie 2015.

Ultimul joc al vechii Poli pe stadionul „Iuliu Bodola” s-a desfășurat în martie 2012. Echipa patronată de Marian Iancu, aflată la ultimul sezon din existență, s-a impus cu 2-0 în fața lui FC Bihor, grație unei „duble” semnate de Mircea Axente. La finalul sezonului, Poli avea să-și asigure promovarea din punct de vedere sportiv în Liga I, însă problemele financiare acute au făcut imposibilă obținerea licenței pentru eșalonul de elită.

Partida Luceafărul Oradea – Politehnica Timișoara se va disputa, așadar, sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Iuliu Bodola”. În tur, bihorenii s-au impus în fața „Băieților în Ghete”, pe stadionul „Dan Păltinișanu”, cu scorul de 3-1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply