Liga a IV-a: Situație neschimbată în vârful ierarhiei

DSC_0868

Runda a 10-a a „D”-ului timișean nu a produs vreo schimbare în zona podiumului. Cele trei formații ce par să își dispute supremația în Liga a IV-a au obținut victorii categorice, remarcabil fiind în continuare parcursul nou-promovatei din Gătaia, cu 10 succese din tot atâtea partide. În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat am consemnat însă primele puncte ale Jimboliei din acest sezon, după un joc spectaculos cu AS Peciu Nou.

Datele problemei din vârful ierarhiei rămân neschimbate. Vineri, ASU Poli s-a impus cu 3-0 la Giroc, după un meci în care a avut de pătimit în prima repriză, dar apoi a controlat autoritar ostilitățile după pauză. Sâmbătă dimineață, liderul Progresul Gătaia a reușit o nouă demonstrație de forță, învingând la scor de tenis tânăra formație a Făgetului. Prolifică a fost și ocupanta locului 3, CS Ghiroda, care s-a trezit condusă din minutul 10 în Freidorf, de Auto, dar a sfârșit cu o victorie detașată, 5-1.

Junii de la Jimbolia, pregătiți de Octavian Popescu, au bifat primele puncte stagionale. După ce până la startul rundei a 10-a pierduse toate jocurile disputate, trupa de pe „Arpad Thierjung” a reușit un prim succes, scor 4-3, cu AS Peciu Nou. Oaspeții păreau favoriți, mai ales prin prisma rezultatului înregistrat în ultima deplasare, 5-1 la Giroc.

În clasamentul golgheterilor, lider detașat e Sergiu Iorgovan, atacantul CFR-ului ajungând la cota 12, după „dubla” din jocul de sâmbătă, cu Unirea Sânnicolau Mare. Pe poziția secundă se clasează Emanuel Pătrașcu, de la Ghiroda, care a reușit un hattrick în jocul cu Auto, acumulând 10 reușite stagionale. Podiumul goleadorilor din „D” Timiș e completat de Zoli Kovacs, de la Dumbrăvița, care a punctat de 9 ori în acest sezon. Iată cum arată ierarhia marcatorilor din Liga a IV-a:

12 goluri: Sergiu Iorgovan (CFR Timișoara);
10 goluri: Ema Pătrașcu (CS Ghiroda);
9 goluri: Zoltan Kovacs (CS Dumbrăvița);
8 goluri: Tulcan (ASU Poli), Dragodan (Ghiroda), Sabău (Șag);
7 goluri: Moga (Gătaia);
6 goluri: Ardelean (ASU Poli), Leonte (Dumbrăvița), Novac (Pobeda);
5 goluri: Marchiș (ASU Poli), Făgețan (ASU Poli), Mediop (CS Ghiroda), Dobrilă (Peciu Nou), Jivan (Făget), Bucure (Gătaia), Coca (Orțișoara), Abu Lebda (Chișoda);
4 goluri: Galea (Sânnicolau Mare), Filimon (Gătaia).

Rezultatele și marcatorii rundei a 10-a:

Real Dragșina – Pobeda Dudeștii Vechi 3-3 (Cadlecz, Enăchescu 2 – Novac, Ismail, Bratan)
Auto Timișoara – CS Ghiroda 1-5 (Mohamed, Pătrașcu 3, Dragodan, Baranyi)
ASFC Marcel Băban Jimbolia – AS Peciu Nou 4-3 (Niță, Moldovan, Doda, Băban – Handrache, Dobrilă, Tăbăcaru)
Progresul Gătaia – Arsenal Flacăra Făget 6-0 (Moga, Filimon, Palade, Apro, Ionesi, Gavriluță)
CFR Timișoara – Unirea Sânnicolau Mare 2-3 (Iorgovan 2 – Tache, Galea, Crișan)
Cocoșul Orțișoara – Progresul Racovița 3-2 (Coca 2, Zugrăvescu – Laczko, Groza)
CS Giroc – ASU Politehnica 0-3 (Ilie, Făgețan, Ardelean)
CS Dumbrăvița – Timișul Șag 2-0 (Leonte 2)
FC Chișoda a stat.

About Gabriel Toth