Liga a IV-a: Ploaie de goluri la ridicarea cortinei! ASU Politehnica s-a revanșat în fața Ghirodei, Dumbrăvița e primul lider

10342432_688988814518917_7963109978820074863_nRunda inaugurală a Ligii a IV-a Timiș s-a ridicat la nivelul anticipat de specialiști, care prevesteau cea mai spectaculoasă ediție a acestui eșalon de la Revoluție încoace. Capul de afiș al etapei a fost ținut de încleștarea dintre CS Ghiroda și ASU Politehnica, primele două clasate ale ultimei ediții. Cel dintâi lider al sezonului e însă CS Dumbrăvița, care oferă și primul golgheter detașat al campionatului.

ASU Politehnica s-a revanșat sâmbătă în fața Ghirodei, formație în fața căreia a ratat promovarea în Liga a III-a la finele sezonului trecut. Iorgovan și Ionaș au semnat golurile victoriei pentru alb-violeți, care deși au dominat partida, puteau fi taxați de gazde, care au ratat câteva șanse importante de gol la scorul de 1-0 pentru vizitatori.

O rundă perfectă pentru nou-promovate, toate cele trei noutăți ale acestui eșalon înregistrând victorii. Pe terenul I din complexul „Dan Păltinișanu”, Ripensia nu a avut emoții în fața celor de la CS Giroc, formație pentru care au evoluat cei mai vârstnici jucători ai acestui eșalon: antrenorul-jucător Orlando Trandu (46 de ani) și reactivatul Florin Bătrânu (43 de ani). Un succes la limită a înregistrat Voinaț Mașloc, golul lui Vântură făcând diferența în partida cu Gătaia, disputată pe „CFR”. De asemenea, AS Murani s-a impus, duminică, la debutul în „D”, în fața Progresului Racovița, după un meci spectaculos, cu răsturnări de situație.

CS Dumbrăvița e prima ocupantă a fotoliului de lider, după un categoric 8-1 cu tânăra echipă a CFR-ului, care continuă în Liga a IV-a grație colaborării cu LPS Banatul. Lucian Stoica, sosit de la Vulturii Lugoj, a demonstrat că nu și-a pierdut instinctul de golgheter, plantând cinci „boabe” în poarta tinerilor „leoparzi”.

În prima etapă a Ligii a IV-a s-au înscris în total 34 de goluri, adică o medie de 3.7 pe meci.

Iată cum arată primul clasament al golgheterilor Ligii a IV-a Timiș, ediția 2014/2015:

5 goluri: Lucian Stoica (Dumbrăvița);
2 goluri: Raul Briciu (Ripensia), Gore Mihai (Șag), Raul Costescu (Murani), Adrian Fodor (Racovița);
1 gol: Ciobanu (Șag), Mincu (Șag), Iorgovan (ASU Poli), Ionaș (ASU Poli), Mediop (Ripensia), Radu (Ripensia), Moricz (Giroc), Hoța (Peciu Nou), D. Oberșterescu (Sânnicolau Mare), Vântură (Mașloc), R. Mirciov (Pobeda), Barta (Pobeda), Țofei (Făget), Secotă (Orțișoara), Rațiu (Orțișoara), Sturza (Orțișoara), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Bălan (Dumbrăvița), Giurgiu (Dumbrăvița), Giuricici (CFR), Prelipceanu (Murani).

Rezultatele și marcatorii primei etape:

Marcel Băban Jimbolia – Timișul Șag 0-4 (G. Mihai 2, Ciobanu, Mincu)
CS Ghiroda – ASU Politehnica 0-2 (Iorgovan, Ionaș)
Ripensia Timișoara – CS Giroc 4-1 (Briciu 2, Mediop, Radu – Moricz)
AS Peciu Nou – Unirea Sânnicolau Mare 1-1 (Hoța – D. Oberșterescu)
Voința Mașloc – Progresul Gătaia 1-0 (Vântură)
Auto Timișoara – Pobeda Dudeștii Vechi 0-2 (R. Mirciov, Barta)
Arsenal Flacăra Făget – Cocoșul Orțișoara 1-3 (Țofei – Secotă, Rațiu Sturza)
CS Dumbrăvița – CFR Timișoara 8-1 (L. Stoica 5, Z. Kovacs, Bălan, Giurgiu – Giuricici)
AS Murani – Progresul Racovița 3-2 (Costescu 2, Prelipceanu – Fodor 2)

About Gabriel Toth

Leave a Reply