Liga a IV-a: Drum liber pentru primul golgheter străin al Timișului

10320534_642217602529372_1232002668306759721_n

Ne îndreptăm spre o situație inedită în istoria Ligii a IV-a Timiș. Eșalonul de top al județului ar putea avea, în premieră, un golgheter străin, senegalezul Ghirodei, Ndiaye Mediop, fiind momentan în pole position. Ar fi pentru a doua oară consecutiv când formația pregătită de Alin Miloș dă cel mai bun marcator al campionatului, anul trecut distincția revenindu-i lui Alexandru Baranyi.

Mediop s-a desprins în topul golgheterilor din Liga a IV-a, prin „dubla” realizată în repriza a doua a meciului de la Gara Mare, cu CFR. O partidă în care scorul a fost deschis tocmai de deținătorul titlului de golgheter, Alexandru Baranyi, cel ce anul trecut totalizat 41 de reușite în tricoul Ghirodei.

Că tot am pomenit despre liderul din Liga a IV-a, să spunem că etapa de joi – antenpenultima din campionat – n-a adus nimic nou în duelul din vârf. Ghiroda s-a impus fără nicio emoție pe terenul CFR-ului, scor 4-0, un succes de o manieră asemănătoare bifând și ASU Politehnica, în deplasarea de la Orțișoara. Au mai rămas, așadar, 180 de minute de jucat din acest sezon, pe care formația lui Alin Miloș le va aborda la adăpostul punctului avans față de „studenții” timișoreni.

Auto Timișoara are un final prolific de sezon, trupa pregătită de Mișu Hromei înregistrând, la Giroc, cea de-a treia victorie consecutivă, după cele două obținute pe teren propriu, 2-1 cu FC Chișoda și 7-0 cu Real Dragșina.

Apropo de Dragșina… Ziua de joi a priit celor două formații ce s-au instalat încă de la începutul campionatului în subsolul ierarhiei. Penultima clasată, Marcel Băban Jimbolia, s-a impus cu 1-0 în fața unui adversar redutabil, Pobeda Dudeștii Vechi, în vreme ce „lanterna” Real Dragșina a dispus în propriul fief cu 3-2 de Arsenal Flacăra Făget. Ca un amănunt interesant, cele două codașe ale campionatului simțeau tot împreună gustul ultimei victorii, ambele câștigându-și precedentele meciuri în runda a XXIV-a: Dragșina – 5-2 cu CFR și Jimbolia – 2-1 cu Racovița.

Performerul rundei e, fără doar și poate, tânărul atacant al Dumbrăviței, Paul Leonte. Acesta a reușit să înscrie de patru ori în poarta Chișodei, contribuind din plin la succesul cu 5-3 al formației sale, conturat la capătul celui mai spectaculos joc al rundei. Acesta a urcat vertiginos în topul marcatorilor, devenind cu această ocazie și golgheterul Dumbrăviței din acest sezon, depășindu-și cu două lungimi mult mai experimentatul coleg din avanposturi, Zoli Kovacs, care staționează la „borna” 13.

Dar să vedem cum arată ierarhia completă a marcatorilor din Liga a IV-a Timiș după 32 de etape:

27 goluri: Ndiaye Mediop (Ghiroda);
25 goluri: Fabian Novac (Pobeda);
24 goluri: Sergiu Iorgovan (ASU Poli – 15 pentru CFR);
23 goluri: Pătrașcu (Ghiroda);
19 goluri: Dobrilă (Peciu Nou);
17 goluri: Tulcan (ASU Poli), Telecican (Sânnicolau Mare);
16 goluri: Moga (Gătaia), Chitescu (Șag);
15 goluri: Dragodan (Ghiroda), Ionaș (ASU Poli – 5 pentru Ghiroda), Leonte (Dumbrăvița), Baranyi (Ghiroda);
13 goluri: Z. Kovacs (Dumbrăvița), Sabău (Șag);
12 goluri: Jivan (Făget), Făgețan (ASU Poli);
11 goluri: R. Mirciov (Pobeda), Kalapiș (Pobeda), Ganea (Dumbrăvița – 2 pentru Chișoda);
10 goluri: Gherman (Chișoda), Budur (Ghiroda – 3 pentru Pobeda);
9 goluri: Apro (Gătaia), Jurj (Racovița), Ardelean (CFR – 6 pentru ASU Poli);
8 goluri: Coca (Orțișoara), Palade (Gătaia), Șchiopu (Racovița), Popoviciu (ASU Poli), Țofei (Făget), Vițan (Orțișoara – 2 pentru Chișoda), Bucure (Gătaia), Vasilcin (Pobeda), Anghel (Dragșina);
7 goluri: Berceanu (Chișoda), Nanu (Racovița), Vântură (CFR), Galea (Sânnicolau Mare), Vucea (ASU Poli);
6 goluri: Giurgiu (Dumbrăvița), Gălan (ASU Poli), Crișan (CFR), D. Oberșterescu (CFR), Chitucea (Jimbolia), Onosă (Orțișoara), Postolache (Orțișoara), Ignea (Racovița), Sporin (Peciu Nou);
5 goluri: Marchiș (ex-ASU Poli), Abu-Lebda (Chișoda), Schipor (ex-Auto), Mihali (Făget), Mohamed (ex-Auto), Filimon (Ghiroda – 4 pentru Gătaia), Leleczi (Auto), Handrache (Peciu Nou), Ioviță (Giroc), Kosak (Auto), Pitic (Auto), Severin (Dragșina), Nagy (Sânnicolau Mare), Asoltanei (Chișoda), Rotaru (Auto)

Rezultatele și marcatorii etapei a XXXII-a:

Real Dragșina – Arsenal Flacăra Făget 3-2 (Severin 2, Anghel – Jivan, Benescu)
Unirea Sânnicolau Mare – AS Peciu Nou 3-0 (Miron, Nagy, Galea)
Progresul Racovița – Timișul Șag 0-3 (Giurasevici, Ionuț, Chitescu)
CS Dumbrăvița – FC Chișoda 5-3 (Leonte 4, Ganea – Gherman, Udrea, Asoltanei)
CS Giroc – Auto Timișoara 0-1 (Rotaru)
Cocoșul Orțișoara – ASU Politehnica 0-3 (Vucea, Iorgovan, Făgețan)
CFR Timișoara – CS Ghiroda 0-4 (Mediop 2, Baranyi, S. Budur)
Marcel Băban Jimbolia – Pobeda Dudeștii Vechi 1-0 (Ștefănescu)

Progresul Gătaia a stat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply