Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

E oficial, în acest an calendaristic se mai joacă două runde în eșalonul secund! Comitetul Executiv al FRF, întrunit astăzi, a respins cu unanimitate de voturi solicitarea mai multor cluburi de modificare a programului competițional. Concret, un număr de 15 cluburi și-au exprimat în ultimele săptămâni dorința de a se reprograma primele două etape ale returului pentru finalul anului 2017, invocându-se, ca de obicei, vremea nefavorabilă.

Verdictul ședinței CEx privitor la problema primelor două etape ale returului din eșalonul secund sună astfel: „Respinge cu unanimitate de voturi solicitarea de modificare a programului competiţional al Ligii a 2-a”.

Totuși, există posibilitatea amânării anumitor meciuri, în cazul în care se constată că nu se îndeplinesc condiții propice pentru organizarea acestora. În caz excepțional, dacă vor fi condiții meteo nefavorabile pe arii mai extinse, se poate amâna chiar întreaga etapă. Explicațiile le-a dat, pentru liga2.prosport.ro, Auraș Brașoveanu, unul dintre reprezentanții eșalonului secund în CEx.

„Nu s-a amânat nicio etapă. S-a luat hotărârea ca în situaţia în care, datorită stării vremii, nu se întrunesc condiţiile propice de organizare în bune condiţii a jocului, să se amâne. Discuţia a rămas, în situaţia în care condiţiile sunt extinse şi atunci ar trebui amânate mai multe meciuri, dacă se amână doar trei-patru meciuri sau întreaga etapă. Sunt prevederi regulamentare care permit o astfel de luare de măsură, dar ea a fost discutată şi în Comitetul Executiv. Dacă vremea rea este pe plan restrâns, adică doar într-o zonă sau două, şi e vorba despre o echipă sau două, se amână doar acele două jocuri. Dacă este pe un plan mai extins şi e vorba de mai mult de patru meciuri, atunci se va lua în discuţie oportunitatea de a amâna doar patru jocuri sau de a amâna întreaga etapă, astfel încât, din sezonul de primăvară, să începi numeric cu etapa a doua a returului. Adică să nu fie situaţia ca unii să înceapă cu o etapă în plus jucată şi alţii nu. Această etapă se joacă 100 la sută. Totul a venit după o analiză la sânge a sezonului de primăvară. Pur şi simplu nu aveai posibilitatea să amâni două etape pentru la anul”, a spus Brașoveanu pentru sursa citată.

Politehnica Timișoara s-a numărat printre cele cinci cluburi care și-au dorit menținerea programului competițional stabilit în vară. Celelalte patru au fost Hermannstadt, Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște și FC Argeș.

Alb-violeții vor mai juca, așadar, sâmbătă, de la ora 11:00, pe „Știința”, cu Dacia Unirea Brăila, iar în 9 decembrie vor disputa ultimul meci oficial din 2017, pe stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești, împotriva lui FC Argeș.

Leave a Reply