Liga a IV-a: Victorii clare pentru CFR și Auto


Etapă prolifică pentru două dintre cele trei formații timișorene angrenate în lupta din Liga a IV-a. CFR a obținut o nouă victorie externă, pe terenul celor de la Real Dragșina, în vreme ce Auto s-a impus cu 4-0, în propriul fief, într-un duel al sudului Timișoarei, cu Avântul (Luceafărul).

CFR și Auto se mențin în prima jumătate a clasamentului, după victoriile din acest weekend, din runda a XXII-a a Ligii a IV-a. „Leoparzii” lui Andrei Pobega merg din ce în ce mai bine, reușind să se impună fără mari emoții la Dragșina, în vreme ce „mecanicii” lui Petre Vlătănescu au dispus clar de cea mai nouă echipă a orașului, Avântul Bobda, grupare ce evoluează din această primăvară în Fratelia, folosindu-se de juniorii lansați la școala de fotbal Luceafărul.

Real Dragșina – CFR Timișoara 1-4 (0-2)

„Leoparzii” se simt din ce în ce mai confortabil pe podiumul Diviziei D, acolo unde au urcat săptămâna trecută. Gruparea feroviară a dispus sâmbătă de Real Dragșina, în deplasare, acumulând astfel 10 puncte din 12 posibile în retur.
Până la pauză, CFR-ul avea deja 2-0, prin golurile marcate de fundașul Brânzan, în minutul 24, și de golgheterul Sergiu Iorgovan, în minutul 40. Formația alb-vișinie și-a continuat dominarea și în partea secundă, punctând de încă două ori, prin Neamțu și, din nou, Iorgovan, cel care totalizează 19 goluri în acest sezon și se află pe treapta a treia a podiumului golgheterilor din „D”, după Alexandru Baranyi (Ghiroda) și Flavius Tulcan (Dudeștii Vechi). Golul de onoare al celor de la Dragșina a purtat semnătura lui Tolea, care a marcat la scorul de 0-3.

Andrei Pobega s-a bazat la Dragșina pe următorul efectiv: Rain – Livădaru, Brânzan, Oberșterescu, Zele – Baidoc, Parfenie, Neamțu, Rogojinaru – Crișan, Iorgovan. Au mai intrat Staicu, Domșa, Soare și Hrițcan.

Auto Timișoara – Avântul Bobda (Luceafărul) 4-0 (1-0)

Auto a abordat partida cu reprezentanta cartierului Fratelia cu mai mulți juniori născuți în 1995 și 1996, oferind astfel un veritabil duel al juniorilor din sudul orașului de pe Bega. Avântul lui Octavian Foale e, de departe, cea mai crudă formație din Liga a IV-a, având pe teren chiar și sâmbătă jucători născuți în 1998. Chiar și așa, tinerii formați la Luceafărul le-au ținut piept „mecanicilor” în prima parte, la pauză fiind doar 1-0 pentru Auto, grație reușitei lui Rotaru, din minutul 7. După pauză, elevii lui Petre Vlătănescu s-au desprins, punctând prin Leleczi, Buda și, din nou, Rotaru, care își trece astfel în cont o „dublă”.

Auto s-a impus în meciul de sâmbătă în formula Ilie – Agoston, Cine, Kosak, Taub – Sturza, Nagy, Cădariu, Schipor – Leleczi, Rotaru. Au mai intrat Hromei, Al Helou, Buda și Boldea.

Etapa viitoare va programa două jocuri în Timișoara: Auto primește vizita echipei din Dragșina, în vreme ce Avântul va juca pe teren propriu, în compania Chișodei. În schimb, CFR-ul va evolua în deplasare, pe terenul Unirii Sânnicolau Mare, un duel ce în urmă cu câțiva ani îl întâlneam la nivelul Ligii a II-a.

About Gabriel Toth

Leave a Reply