Liga a IV-a: S-a marcat la foc automat în runda a XXII-a! Medie de 4,7 goluri pe meci

DSC_7902 (Medium)Etapa a XXII-a din Liga a IV-a Timiș, consumată sâmbătă, nu ne-a oferit prea multe surprize din punctul de vedere al rezultatelor, însă spectacolul din iarbă a fost la cote ridicate. Am asistat la etapa cea mai bogată în goluri din retur, și a doua din acest punct de vedere din întreg sezonul. În clasament, distanța de șase puncte dintre ASU Politehnica și Ripensia s-a păstrat, deși ambele candidate la promovare au avut ceva emoții în a-și adjudeca victoria.

Un total de 43 de goluri s-au marcat sâmbătă, în cele 9 meciuri ale etapei a XXII-a din Liga a IV-a. Ceea ce înseamnă, în medie, 4.7 goluri în fiecare partidă. O ștachetă depășită doar de runda a IX-a, în care s-a înregistrat o medie de 5.1 goluri, ridicată însă de acel halucinant Ripensia – Gătaia 13-0.

ASU Politehnica păstrează distanța de șase puncte din fruntea clasamentului, după o victorie deloc ușoară cu Marcel Băban Jimbolia. De remarcat parcursul de metronom al atacantului alb-violeților, Octavian Drăghici, autor al unei „duble” pentru al patrulea meci consecutiv. Urmează și a cincea vineri, la Dumbrăvița?

Ripensia n-a avut nici ea meci ușor cu Mașlocul, grupare de care se împiedica în tur, pe teren propriu. Roș-galbenii au condus de fiecare dată, dar la pauză, s-a intrat cu scor egal, 1-1. Palidă consolare pentru nou-promovată: Mașlocul dă, din această rundă, golgheterul campionatului. Lucian Stoica a ajuns la cota 22, însă 20 de „boabe” le-a reușit în tur, în tricoul Dumbrăviței.

Scorul etapei s-a înregistrat la Orțișoara, acolo unde „cocoșii” lui Ghiță Chimiuc s-au distrat cu Auto. După ce a dat câteva semne de viață în debutul returului, trupa din Freidorf pare deja împăcată cu gândul că va retrograda la finalul acestui an în „Județ” pentru prima oară de la Revoluție încoace!

Singurul rezultat care a spart tiparele a fost cel de la Sânnicolau Mare, acolo unde gazdele au cedat clar în fața Muraniului lui Dorel Stoica. Notabilă totuși revenirea golgheterului din sezonul trecut al trupei de pe Aranca, Daniel Telecican trecându-și în cont o „dublă” în meciul de sâmbătă.

Într-o etapă în care s- marcat într-un ritm nebunesc, partida de la Dudeștii Vechi a părut desprinsă dintr-un alt film. Victorie în stil italian pentru bulgari (dacă tot s-au confruntat cele două națiuni în preliminariile EURO 2016), unicul gol al partidei fiind marcat de Rafa Mirciov, ajuns la cota 13 în actuala stagiune.

De altfel, doar trei din cele 18 combatante n-au găsit drumul spre gol în această rundă: Flacăra Făget, surclasată acasă, 0-4, de CS Ghiroda, CS Giroc, învinsă la scor de forfait de Dumbrăvița, tot în propriul fief, și, cum spuneam, CFR Timișoara.

Dacă tot aminteam că Lucian Stoica s-a cățărat din nou în fotoliul de lider al clasamentului golgheterilor, să vedem cum arată topul marcatorilor după 22 de etape:

22 goluri: Lucian Stoica (Mașloc – 20 pentru Dumbrăvița);
21 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia), Raul Briciu (Ripensia);
14 goluri: Alexandru Baranyi (Ghiroda);
13 goluri: R. Mirciov (Pobeda);
12 goluri: St. Argatu (Murani), B. Moroșanu (Șag – 6 pentru Racovița);
11 goluri: Vucea (Politehnica), D. Băban (Jimbolia);
10 goluri: Iorgovan (Politehnica), Vântură (Mașloc), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), S. Budur (Politehnica – 9 pentru Ghiroda), Țofei (Făget), Ciumacenco (Peciu Nou), Hârdău (Jimbolia);
9 goluri: Mezin (ex-Murani), Sârbu (Sânnicolau Mare), Ghinescu (Politehnica), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Șandru (Murani – 7 pentru Orțișoara);
8 goluri: Hoța (Peciu Nou), Foldi (Șag), Ștreangă (Dumbrăvița), Drăghici (Politehnica), Nanu (Racovița);
7 goluri: Ionaș (ex-Politehnica), Crețan (Gătaia), Bartha (Pobeda), Șchiopu (Racovița), Jichici (Ghiroda), M. Călin (Dumbrăvița), Fodor (Racovița);
6 goluri: Blaga (Pobeda), Roman (Ghiroda), Moricz (Giroc), Giuricici (CFR), Diaconescu (Gătaia – 4 pentru Orțișoara);
5 goluri: Ploscaru (Racovița), Coca (ex-Mașloc), Oprea (Jimbolia), Gălan (Politehnica), Popa (Ripensia), Kosak (Orțișoara), Tulcan (Politehnica).

Rezultatele și marcatorii etapei a XXII-a:

Progresul Gătaia – AS Peciu Nou 4-3 (Diaconescu 2, Vișan 2 – Ciumacenco 2, Mureșan)
Flacăra Făget – CS Ghiroda 0-4 (Jichici 2, Baranyi, Boangheș)
Voința Mașloc – Ripensia Timișoara 2-3 (Șuleap, Stoica – Toma, Popa, Briciu)
Cocoșul Orțișoara – Auto Timișoara 7-1 (Kosak 2, Bogdan, Petrișor, Vițan, Onosă, Livădaru – Boldea)
Unirea Sânnicolau Mare – AS Murani 2-4 (Telecican 2 – R. Costescu 2, Șandru, Lup)
ASU Politehnica – Marcel Băban Jimbolia 4-2 (Drăghici 2, Ghinescu, Tulcan – Băban, Hârdău)
CS Giroc – CS Dumbrăvița 0-3 (Todor, Călin, Kovacs)
Pobeda Dudeștii Vechi – CFR Timișoara 1-0 (R. Mirciov)
Progresul Racovița – Timișul Șag 2-1 (Nanu, Fodor – G. Costescu).

About Gabriel Toth

Leave a Reply