Liga a IV-a: Continuă defilarea alb-violetă! Scorul etapei, la Gara Mare

DSC_8581 (Medium)Runda a XXIII-a din Liga a IV-a Timiș a fost împărțită în mod frățește între gazde și oaspeți: patru victorii pe teren propriu, patru în deplasare și o remiză. Etapă prolifică pentru primele două clasate, ASU Politehnica și Ripensia, între care se menține distanța de șase puncte. În schimb, Dumbrăvița pierde contactul cu duo-ul fruntaș și are periclitată chiar prezența pe podium, după un start de retur șovăielnic. Descătușare pentru junii CFR-ului, care au realizat scorul etapei, în fața celei mai șubrede formații din această primăvară, cea din Giroc.

Singurele probleme reale pentru ASU Politehnica în deplasarea de la Dumbrăvița au fost cauzate de vânt, care a suflat extrem de puternic vineri după-amiază. În rest, trupa lui Florin Macavei pare departe de forța din tur, în care dădea senzația că poate chiar interveni în lupta pentru promovare dintre alb-violeți și Ripensia.

Că tot veni vorba de roș-galbeni, mutarea pe noul teren propriu (al treilea din acest sezon) – fostul stadion „Tehnomet” – le-a priit, elevii lui Cosmin Stan trecându-și în cont o victorie clară cu Făgetul lui Adi Brazovan.

Performera rundei a fost însă CFR Timișoara, care a realizat scorul etapei în fața modestei formații din Giroc. 7-1, cu câte o „dublă” semnată de Herțanu și Giuricici. În plus, trei puncte prin care tinerii „leoparzi” scapă de grijile retrogradării. În schimb, formația preluată în iarnă de Dan Mita, a acumulat doar două puncte în retur, având un golaveraj dezastruos după șase etape disputate în 2015: 5-25, adică mai mult de patru goluri încasate în medie pe meci.

Vineri, la Jimbolia, s-a disputat derby-ul celor mai importante localități din vestul județului, adjudecat de mai experimentata trupă din Sânnicolau Mare. Fundașul Daniel Oberșterescu și Andrei Cărpinișan, revenit după doi ani petrecuți la Ripensia, au semnat victoria elevilor lui Nae Căprărescu. Pentru gazde, a punctat din nou Denis Băban, aflat la a 12-a reușită din acest sezon.

Iată însă cum arată clasamentul golgheterilor după runda a 23-a:

24 goluri: Lucian Stoica (Mașloc – 20 pentru Dumbrăvița);
23 goluri: Raul Briciu (Ripensia);
22 goluri: Ndiaye Mediop (Ripensia);
14 goluri: Baranyi (Ghiroda), B. Moroșanu (Șag – 6 pentru Racovița);
13 goluri: R. Mirciov (Pobeda);
12 goluri: St. Argatu (Murani), D. Băban (Jimbolia);
11 goluri: Vucea (Politehnica), S. Budur (Politehnica – 9 pentru Ghiroda);
10 goluri: Iorgovan (Politehnica), Vântură (Mașloc), Novac (Sânnicolau Mare – 3 pentru Ghiroda), Țofei (Făget), Ciumacenco (Peciu Nou), Hârdău (Jimbolia), Jichici (Ghiroda);
9 goluri: Mezin (ex-Murani), Sârbu (Sânnicolau Mare), Ghinescu (Politehnica), Z. Kovacs (Dumbrăvița), Șandru (Murani – 7 pentru Orțișoara), Drăghici (Politehnica);
8 goluri: Hoța (Peciu Nou), Foldi (Șag), Ștreangă (Dumbrăvița), Nanu (Racovița), Giuricici (CFR);
7 goluri: Ionaș (ex-Politehnica), Crețan (Gătaia), Bartha (Pobeda), Șchiopu (Racovița), M. Călin (Dumbrăvița), Fodor (Racovița), Diaconescu (Gătaia – 4 pentru Orțișoara);
6 goluri: Blada (Pobeda), Roman (Ghiroda), Moricz (Giroc);
5 goluri: Ploscaru (Racovița), Coca (ex-Mașloc), Oprea (Jimbolia), Gălan (Politehnica), Popa (Ripensia), Kosak (Orțișoara), Tulcan (Politehnica), Vișan (Gătaia).

Rezultatele și marcatorii etapei a XXIII-a:

CS Dumbrăvița – ASU Politehnica 0-3 (Budur, Drăghici, Feraru)
Marcel Băban Jimbolia – Unirea Sânnicolau Mare 1-2 (D. Băban – D. Oberșterescu, Cărpinișan)
Ripensia Timișoara – Flacăra Făget 5-0 (Briciu 2, Stancu, Mediop, Benescu – ag.)
CS Ghiroda – AS Peciu Nou 4-0 (Jichici 3, Baidoc)
Auto Timișoara – Voința Mașloc 2-3 (Albeanu, Boldea – L. Stoica 2, Șuleap)
CFR Timișoara – CS Giroc 7-1 (Herțanu 2, Giuricici 2, Tamer, Gaidoș, Petri – Duțu)
Timișul Șag – Pobeda Dudeștii Vechi 2-0 (B. Moroșanu 2)
Progresul Racovița – Progresul Gătaia 1-3 (Palade – Vișan, Diaconescu, R. Buia)
AS Murani – Cocoșul Orțișoara 1-1 (D. Stoica – Vițan)

About Gabriel Toth

Leave a Reply