Liga a III-a | Lugojul mai face o victimă de calibru: 4-1 cu Metalurgistul; Sebișul e lider temporar

Etapa a 6-a din Liga a III-a a programat astăzi un meci extrem de așteptat, la Lugoj. Localnicii și-au confirmat forma bună, reușind să mai răpună o pretendentă la locurile fruntașe, Metalurgistul Cugir, și nu oricum, ci cu un scor ce nu mai are nevoie de comentarii: 4-1! Național Sebiș a preluat fotoliul de lider, cel puțin până mâine, grație victoriei scurte de astăzi, în fața „satelitului” Craiovei. Consemnăm, de asemenea, prima victorie pentru Millenium Giarmata, venită tocmai la Ișalnița.

CSM Lugoj – Metalurgistul Cugir 4-1

CSM Lugoj nu se dezminte! Băieții lui Cosmin Petruescu au demonstrat că victoria din urmă cu două săptămâni, cu ASU Politehnica, n-a fost un simplu foc de paie. Miculescu & co. au surclasat astăzi Metalurgistul Cugir, după o repriză secundă excepțională reușită de timișeni. Sergiu Precupanu a deschis scorul în minutul 4, însă oaspeții au reușit egalarea chiar înainte de pauză, prin Goșa, care a punctat din penalti. Partea a doua a fost un galop de sănătate pentru bănățeni, care s-au desprins prin reușitele lui Precupanu (49), Vlădia (64) și Porcescu (85).

CSM Lugoj (antrenor Cosmin Petruescu): P. Iordache – Rotea, E. Miculescu, Loga, Roșie – Vlădia – Precupanu, Mînecan, Poiană, Dobricean – Velcotă. Au mai intrat Porcescu, Stoichescu, Ardelean și B. Dobra.

Metalurgistul Cugir (antrenor Marius Opric): Dragotă – Bold, Goşa, Piko, Şt. Radu, L. Moldovan, Chelaru, M. Neagu, Afrapt, Itu, I. Radu. Au mai intrat Necșulescu, Huțanu, Cârstean și Ghergar.

„Felicit jucătorii pentru rezultat, care se datorează muncii în echipă. Nu facem nuntă după această victorie, așa cum nu am făcut înmormântare după primele două etape. Metalurgistul și-a propus să promoveze, nu întâmplător a terminat pe locul secund anul trecut, nu întâmplător a realizat campania de transferuri. Scorul este puțin prea sever după aspectul jocului, să nu uităm că la 1-1 Afrapt a ratat o ocazie mare”, a spus antrenorul Lugojului, Cosmin Petruescu, citat de ziarulunirea.ro.

„Ne-am bătut singuri, în prima repriză am controlat jocul, dar am primit gol pe o neatenție. Am fost neinspirat prin titularizările lui Dragotă și Șt. Radu, ultimul pe postul de fundaș stânga. Noi am jucat, dar la 3-1, pe fondul greșelilor personale, am căzut, încasând goluri din faze ce nu spuneau nimic. Nu abandonăm lupta pentru promovare”, a spus și antrenorul Cugirului, Marius Opric, coform aceleiași surse.

CSO Filiași – Millenium Giarmata 0-2

Călătorului îi șade bine cu drumul. O zicală pe care am putea-o parafraza pentru Giarmata, căreia pare să-i șadă bine în… deplasare. Băieții lui Răzvan Leucă și Alin Molcuț au bifat astăzi prima victorie stagională, pe terenul din Ișalnița, 2-0 cu CSO Filiași. Ambele goluri au fost înscrise de Diarra, în minutele 20 și 62. Toate cele cinci puncte ale „milenarilor” au venit de pe teren străin. Acasă e deocamdată secetă pentru timișeni, una ce se va mai prelungi, deoarece etapa viitoare Giarmata va avea pauză.

Iată echipa utilizată de Millenium în victoria de astăzi: Luca – Soare, Gârba, Domșa, Ciobănică – Leucă – Gaiță, M. Olariu, Corlățeanu, Fl. Olariu – Diarra. Au mai intrat Costea, Stoica, Butură și Kalanyos.

DSCF0002 (Medium)

Sebișul lui Călin Cojocaru a preluat șefia în C4

Național Sebiș – CSU II Craiova 1-0

Național Sebiș face pași mărunți, dar siguri. Trupa ex-„milenarului” Călin Cojocaru a bifat astăzi o victorie scurtă pe teren propriu, 1-0 cu CSU II Craiova. Singurul gol al întâlnirii a fost marcat de timișoreanul Gelu Velici. De altfel, la arădeni și-a consemnat astăzi debutul și un alt ex-polist, fundașul Andrei Dăruială. Cu aceste trei puncte, Național e lider, cel puțin până mâine, depășind plutonul echipelor cu 12 puncte.

Național Sebiș (antrenor Călin Cojocaru): Păduraru – Rosenblum, Stupu, Neacșu, Cherecheș – Avramescu, Mihuța – Rus, Unguru, Călin – Velici. Au mai intrat Lazea, Susanu, Dăruială și Stegaru.

CSU II Craiova (antrenor Daniel Mogoșanu): Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Hreniuc, Luică – Armășelu, Iuga, Căle – Stancu, Petre, Manea. Au mai intrat Gîrbiță, Scarlat, Căpățână și Peter.

***

În cel de-al patrulea meci disputat astăzi, Pandurii II a remizat acasă, la Rovinari, 2-2 cu Măgura Cisnădie. Iată însă rezultatele complete de astăzi și restul meciurilor programate în etapa a 6-a:

CSM Lugoj – Metalurgistul Cugir 4-1
ACSO Filiași – Millenium Giarmata 0-2
Pandurii II Târgu Jiu – Măgura Cisnădie 2-2
Național Sebiș – CSU II Craiova 1-0
Mâine, ora 15
FC Hunedoara – Mama Mia Becicherecu Mic
Performanța Ighiu – CNS Cetate Deva
Minerul Motru – CS Ineu

ASU Politehnica stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply