Liga a III-a | Invazie alb-violetă pe „Cetate”; Călin Cojocaru, în luptă cu trecutul; Iencsi, debut cu derby

DSCN8309

Călin Cojocaru, în urmă cu cinci ani, în tricoul „satelitului” Giarmatei, la un joc în Campionatul Municipal. Mâine se va afla pentru prima oară de partea cealaltă a baricadei.

Întrecerea din C4 a ajuns înaintea rundei cu numărul 10, una care programează dispute extrem de interesante. Nu neapărat prin implicațiile din vârf ci subsol, ci datorită orgoliilor și a reîntâlnirilor cu… trecutul. E cazul lui Călin Cojocaru, antrenorul Sebișului, care o va înfrunta pentru prima oară pe Millenium Giarmata ca adversar după despărțirea de timișeni. Sau cel al lui Adorian Himcinschi, tehnicianul Ighiului, care se va reîntâlni cu fotbalul timișorean, pentru care a luptat preț de un deceniu ca jucător.

***

Interesant e că, în această rundă, toate reprezentantele Timișului vor evolua pe teren străin. Și vom începe cu disputa cea mai apropiată geografic de noi, cea de la Sebiș, acolo unde Național înfruntă Millenium Giarmata. Urmele derby-ului cu ASU Politehnica sunt adânci în tabăra ex-liderului. Mihuța a primit trei etape de suspendare după încăierarea cu Rebenciuc, în timp ce portarul Păduraru și fundașul dreapta Rosenblum stau la rândul lor pe tușă după ce au încasat al patrulea galben la Timișoara. Vestea bună e revenirea golgheterului Gelu Velici, absent din același motiv pe „Știința”.

Fără doar și poate, va fi un duel special pentru Călin Cojocaru, cel ce a părăsit-o în vară pe Millenium după zece ani neîntrerupți în slujba echipei din Giarmata. Cel născut la 4 mai 1979 la Timișoara, a jucat de-a lungul carierei la Poli, ACU Arad, Timișul Albina, Unirea Giroc, iar din 2005 a sosit la Millenium, odată cu înființarea clubului. Aici și-a încheiat cariera de jucător, relativ timpuriu, activând în mai multe perioade ca secund. Din etapa a 9-a a sezonului 2010/2011, a preluat banca tehnică de la Adrian Săvoiu, pe care a asigurat-o, cum spuneam, până în vara acestui an.

***

Provocare interesantă pentru Lugojul lui Cosmin Petruescu. Echipa cu cel mai lung șir de victorii din C4 – 6 la rând – se deplasează la Rovinari, acolo unde nimeni nu a câștigat deocamdată în acest campionat, pentru duelul cu Pandurii II Târgu Jiu. Tânăra formație pregătită de Claudiu Mocioi se numără, așadar, printre cele patru formații invincibile acasă, alături de ASU Politehnica, Metalurgistul Cugir și Minerul Motru.

***

La Deva, Mama Mia merge să recupereze ce a pierdut în mod surprinzător acasă, etapa trecută, cu una dintre codașele seriei, CS Ineu. Un eventual nou pas greșit pentru Sorin Bălu și ai săi ar echivala cu ieșirea definitivă din calculele promovării pentru una dintre formațiile obișnuite cu podiumul în ultimii ani.

***

Sâmbătă, la Alba Iulia, se anunță spectacol. ASU Politehnica, însoțită din nou de un alai de suporteri, va descinde în orașul Marii Uniri pentru duelul cu Performanța Ighiu. Tot o nou-promovată și una extrem de incomodă, carea reușit deja să încurce destule calcule în acest sezon, dar care se descurcă mai bine afară decât acasă. Pe „Cetate”, Romică David & co. n-au obținut decât 5 puncte din 12 posibile. În plus, va fi o revedere de suflet între conducătorii celor două bănci tehnice, Adorian Himcinschi și Sorin Brîndescu împărțind același vestiar, la jumătatea anilor 90, la CFR Timișoara.

***

Tot sâmbătă, e ziua debutului pentru Adrian Iencsi pe banca Hunedoarei. Fostul internațional a preluat ieri postul de antrenor principal al grupării de pe Cerna, urmând a avea parte de un prim meci extrem de dificil, acasă, cu Metalurgistul Cugir. Se întâlnesc, deci, două candidate declarate la promovare, dar care n-au înregistrat până acum parcursul dorit. Drept dovadă, ambele au schimbat deja antrenorul, trupa de sub Drăgana mișcându-se ceva mai rapid, prin înlocuirea lui Marius Opric cu Călin Moldovan.

Iată programul complet al etapei a 10-a din C4:

Mâine, ora 15
Pandurii II Târgu Jiu – CSM Lugoj
Național Sebiș – Millenium Giarmata
Cetate Deva – Mama Mia Becicherecu Mic
CSU II Craiova – Minerul Motru

Sâmbătă, ora 15
FC Hunedoara – Metalurgistul Cugir
Performanța Ighiu – ASU Politehnica
CS Ineu – Măgura Cisnădie.

CSO Filiași va sta.

About Gabriel Toth

Leave a Reply