Liga a III-a | Hunedoara defilează la Giarmata; Cugir răpune „satelitul” Pandurilor

12182184_1246745262009699_1166514076_n

Giarmata (în tricouri roșii) n-a putut stopa asaltul Hunedoarei (Foto: corvinul1921.ro)

A doua parte a etapei a IX-a din C4 a fost marcată de derby-ul de pe „Știința”, în urma căruia ASU Politehnica și-a recâștigat fotoliul de lider. Au fost însă meciuri interesante și pe celelalte stadioane. Aproape de Timișoara, la Giarmata, o echipă a Hunedoarei cu orgoliul rănit a surclasat-o pe Millenium, care rămâne în continuare fără punct pe teren propriu. O altă formație cu pretenții, dar care a avut un parcurs sinuos până acum, Metalurgistul Cugir, rămâne în apropierea podiumului prin victoria cu Pandurii II.

Millenium Giarmata – FC Hunedoara 1-5

După trei înfrângeri consecutive, soldate și cu demiterea antrenorului Victor Roșca, FC Hunedoara a luat o gură de aer proaspăt la Giarmata. Echipa condusă de pe margine de antrenorul juniorilor A, Mircea Alic jr., a defilat în fieful celei mai ospitaliere formații din C4. Iar asta deoarece Giarmata e singura componentă a seriei care n-a cucerit vreun punct pe propriul teren. Tecsi, Bozian și Daniel Creciunesc au asigurat un avans de trei goluri pentru oaspeți încă de la pauză. Același Tecsi a făcut 4-0, în minutul 62. Pe final, antrenorul secund al lui Milleniu, Alin Molcuț, a semnat golul de onoare al gazdelor, dar tot vizitatorii aveau să închidă tabela, prin Darius Grigore.

Millenium Giarmata (antrenor Răzvan Leucă): Luca – Soare, Domșa, Gârba, F. Olariu, Butură, Costea, M. Olariu, Corlățeanu, Gaiță, Diarra. Au mai intrat Stoica, Ciobănică, Molcuț și Buzdugan.

FC Hunedoara (antrenor Mircea Alic jr.): Ciubotariu – C. Creciunesc, Maghici, R. Sandu, Trășcan, Drăgoescu, D. Creciunesc, Ionicescu, Bloj, Bozian, Tecsi. Au mai intrat D. Grigore, Crengăniș, Opîrlescu, Petresc.

Metalurgistul Cugir – Pandurii II Târgu Jiu 2-0

Metalurgistul Cugir a câștigat detașat cu Pandurii II, dar nu a avut o viață atât de ușoară cu gorjenii pe cât o arată scorul. Veteranul Itu a asigurat gazdelor un avantaj minim la pauză, golul desprinderii venind abia în prelungirile partidei, grație lui Ionuț Radu. În rest, echipa de sub Drăgana a mai irosit o sumedenie de ocazii, solicitând însă și un penalti, în minutul 83, la un presupus henț comis de un fundaș al gorjenilor. În schimb, antrenorul Călin Moldovan a fost poftit în tribună de centralul partidei, pentru proteste repetate.

Metalurgistul Cugir (antrenor Călin Moldovan): Tiut – Bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – L. Moldovan, Necșulescu, M. Neagu, Chelaru – Itu, Cârsten. Au mai intrat Afrapt, Goronea, I. Radu și Ghergar.

Pandurii II Târgu Jiu (antrenor Claudiu Mocioi): Oprița – Trocan, Celea, Negrescu, Miroiu – Bârzan, Erdei – Dănăricu, Hemidi, Pârcălabu – Mareș, Dumitru. Au mai intrat Pârvulescu și Cioiu.

***

Ieri s-a disputat și un derby al Olteniei, la Motru. Gazdele de la Minerul au deschis scorul în minutul 32 al confruntării cu CSO Filiași, prin golgheterul Ghighilicea. Tot gorjenii aveau să și egaleze însă, zece minute mai târziu, printr-un autugol al lui Colareza. Așadar, 1-1 scor final și consemnăm astfel primul punct extern pentru formația doljeană.

***

Clasamentul golgheterilor din C4:

7 goluri: Bogdan Bozian (Hunedoara);
6 goluri: Romică David (Ighiu), Gelu Velici (Sebiș);
5 goluri: Ionuț Radu (Cugir);
4 goluri: Precupanu (Lugoj), Bârză (Mama Mia), Mazarache (Craiova II), Tecsi (Hunedoara):
3 goluri: Chelaru (Cugir), Fotescu (ex-Filiași), Telescu (Mama Mia), Dănăricu (Pandurii II), Silaghi (Mama Mia), Cârstean (Cugir), Beza (Cisnădie), Tătar (Cisnădie), Birău (Politehnica), Negrescu (Pandurii II), Șaucă (Deva), Ghighilicea (Motru), Tulcan (Politehnica).

C4, etapa a IX-a, rezultate și marcatori:

Măgura Cisnădie – Performanța Ighiu 1-0 (Neguț)
Mama Mia Becicherecu Mic – CS Ineu 0-1 (Ciocan)
CSU II Craiova – Cetate Deva 2-2 (Jurj, Mazarache – Șaucă 2)
Minerul Motru – CSO Filiași 1-1 (Ghighilicea – Colareza ag.)
Metalurgistul Cugir – Pandurii II Târgu Jiu 2-0 (Itu, I. Radu)
Millenium Giarmata – FC Hunedoara 1-5 (Molcuț – Tecsi 2, Bozian, D. Creciunesc, D. Grigore)
ASU Politehnica – Național Sebiș 3-1 (Tulcan, Ghinescu, Bilia – Cherecheș)
CSM Lugoj a stat

About Gabriel Toth

Leave a Reply