Liga a III-a | „Grosul” etapei a 7-a se joacă mâine; ASU Politehnica revine pe „Știința”

Caravana Ligii a III-a a ajuns în pragul etapei a 7-a, în seria a IV-a fiind programate mâine după-amiază nu mai puțin de cinci partide. Cel mai interesant duel se anunță cel de la Gara Mare, acolo unde Mama Mia Becicherecu Mic va primi vizita liderului Național Sebiș. Sâmbătă vom avea două jocuri, polul de interes fiind captat de cel de pe „Știința”, unde ASU Politehnica va primi vizita „satelitului” celor de la Pandurii II.

Avem parte, fără îndoială, de un campionat interesant în C4, cu rezultate imprevizibile și o aglomerație mare în zona de vârf a clasamentului. Dacă privim spre ierarhia publicată mai jos, observăm că ocupanta locului 7, Metalurgistul Cugir, e la o victorie distanță de liderul Sebiș. Dar și faptul că nu mai puțin de patru echipe au acumulat câte 12 puncte după șase runde.

***

Cel mai interesant meci al etapei se anunță cel de mâine după-amiază, de la Gara Mare. Pe bătrâna arenă CFR se vor întâlni Mama Mia Becicherecu Mic și Național Sebiș, două formații ce s-au aflat în prim-planul seriei și în sezonul trecut. Trupa lui Sorin Bălu e pe cai mari, după obținerea celui de-al patrulea succes consecutiv sâmbătă, la Hunedoara. Tot patru victorii la rând are și Sebișul lui Călin Cojocaru, arădenii profitând de „nebunia” din etapa trecută, dar și de pauza avută de ASU Politehnica, runda a 7-a găsindu-i în postură de lider.

„Conducerea nu ne-a trasat ca obiectiv promovarea, dar ambiția mea și, sper, și a băieților este să câștigăm toate meciurile și să fim pe primul loc la finalul sezonului. Am câștigat și din punct de vedere al imaginii, mutându-ne în centrul orașului Timișoara, pe arena „CFR”, acolo unde atât eu, cât și colegul meu, Narcis Petre, am jucat mulți ani. Ne facem mult mai bine treaba acolo, jucătorii ajung repede la antrenamente, e cu totul altceva decât locația unde am funcționat până în acest an”, spune Sorin Bălu, într-o declarație consemnată pentru sportarad.ro.

Mama Mia nu se va putea baza în continuare pe căpitanul Laurențiu Telescu, suspendat, dar nici pe juniorul Motreanu, selecționat în naționala U17 a României.

***

Lugojul joacă din nou pe teren propriu, de această dată în compania unui adversar în fața căruia pornește clar cu prima șansă. Chiar dacă a început să „miște” în ultimele etape, Minerul Motru rămâne la îndemâna unei echipe precum CSM, spaima pretendentelor la primele locuri. În ultimele două jocuri de pe „Tineretului” trupa lui Cosmin Petruescu a răpus ASU Politehnica și Metalurgistul Cugir, astfel că e greu de crezut că gorjenii vor scăpa ieftin de pe malul Timișului.

***

Un duel al suferinței e programat mâine, la Deva. Nou-promovata Cetate vine după o serie neagră, cu patru înfrângeri la rând. Eșecul de săptămâna trecută, de la Ighiu, a determinat unele „schimbări de ordin administrativ” la gruparea hunedoreană, anunțate printr-un comunicat de presă în cursul acestei săptămâni. Interesant e că aceste măsuri sunt ținute secrete de către deveni. „Preferăm să nu facem publice deciziile luate, pentru a evita interpretările tendenţioase şi a menţine liniştea şi stabilitatea în vestiar”, a explicat antrenorul Marius Sârbu, pentru mesagerulhunedorean.ro.

Șansa redresării pentru băieții din Deva poate fi vizita de mâine a Ineului, „lanterna roșie” a campionatului, cu doar un punct acumulat în cinci partide și un golaveraj dezastruos: 1-10.

***

Sâmbătă, ASU Politehnica revine pe „Știința”, pentru un al treilea duel cu o formație din zona Olteniei în patru meciuri disputate pe teren propriu. Pandurii II Târgu Jiu e una dintre echipele cele mai imprevizibile bale campionatului, forma echipei pregătite de Claudiu Mocioi depinzând mult de „ajutorul” primit de la prima echipă. În acest weekend, e totuși greu de crezut că „satelitul” va beneficia de jucători din Liga I, Pandurii aflându-se în cantonament la Brașov, unde va și susține sâmbătă un test cu Metaloglobus București.

Iată programul complet al etapei a 7-a:

Mâine, ora 15
CSM Lugoj – Minerul Motru
Măgura Cisnădie – FC Hunedoara
Mama Mia Becicherecu Mic – Național Sebiș
CSU II Craiova – Performanța Ighiu
Cetate Deva – CS Ineu

Sâmbătă, ora 15
Metalurgistul Cugir – ACSO Filiași
ASU Politehnica – Pandurii II Târgu Jiu

Millenium Giarmata stă

About Gabriel Toth

Leave a Reply