Liga a III-a | Cugir urcă pe poziția secundă; Giarmata rămâne fără punct pe propriul teren

cugir-sebis

Fotbaliștii Cugirului, în sărbătoare (Foto: ziarulunirea.ro)

Etapa a 11-a a Ligii a III-a a programat câteva meciuri extrem de interesante, mai cu seamă pentru partea superioară a clasamentului. Unul dintre cele mai așteptate jocuri s-a desfășurat ieri la Cugir, gazdele reușind să învingă formație care preț de câteva etape a deținut fotoliul de lider, Național Sebiș. O altă grupare din Alba, Performanța Ighiu, și-a reglat „tirul” la Giarmata, acolo unde în acest sezon au câștigat toate vizitatoarele.

Metalurgistul Cugir – Național Sebiș 2-0

Pronosticurile care au început să se înfiripe la mijlocul turului par să se adeverească. Alături de ASU Politehnica, trupa din Cugir pare cea mai capabilă să mențină un ritm susținut până în iarnă cel puțin, din mănunchiul de echipe cu aspirații înalte din această serie. Treptat, s-au îndepărtat de plutonul fruntaș Mama Mia, Hunedoara, Lugoj, iar acum Sebiș pare să bată pasul în retragere.

Metalurgistul s-a impus ieri, sub Drăgana, în fața Sebișului, cu 2-0. Un meci pe care trupa lui Călin Moldovan l-a îndreptat în direcția dorită, grație unei prime reușite rapide, venite în minutul 8, din gheata lui Goșa. Oaspeții au fost, în minutele ce au urmat, aproape de egalare în câteva rânduri, dar poarta lui Tiuț a rămas neperforată. Mai mult decât atât, Cugirul a mai lovit o dată în prelungirile partidei, prin Cârstean, introdus în repriza secundă.

„Un joc important, între două echipe bune. Partida a fost echilibrată, încrâncenată, dar consider că am meritat victoria, fiind echipa mai bună în ansamblul întâlnirii. Suntem la trei puncte de prima poziție, dar nu vorbim de promovare, luăm totul din aproape în aproape”, a spus la final tehnicianul învingătorilor, Călin Moldovan, citat de ziarulunirea.ro.

De partea cealaltă, antrenorul Sebișului, Călin Cojocaru, s-a arătat nemulțumit de faptul că echipa sa a pierdut, pe fondul unui joc bun: „Am început bine timp de 10 minute, ne-am creat câteva ocazii, dar a venit acea fază fixă. Știam că adversarii sunt periculoși la astfel de momente, dar a intervenit acea eroare de marcaj la reușita lui Goșa. Suntem dezamăgit pentru acest eșec, mai ales că în partea secundă am dominat categoric, iar adversarii au trecut rar centrul terenului”.

Metalurgistul Cugir (antrenor Călin Moldovan): Tiut – bold, Goșa, Șt. Radu, Huțanu – Chelaru, Necșulescu, M. Neagu, Afrapt – Itu, I. Radu. Au mai intrat Cârstean, Goronea, Neagu și Ghergar.

Național Sebiș (antrenor Călin Cojocaru): Păduraru – Rosenblum, Stupu, Oița, Neacșu, -Avramescu, Lazea – Rus, Unguru, Susan – Velici. A mai intrat Călin.

Millenium Giarmata – Performanța Ighiu 0-3

Giarmata se regăsește din ce în ce mai greu. Trupa pregătită de Răzvan Leucă și Alin Molcuț a înregistrat ieri cel de-al cincilea eșec acasă din tot atâtea partide disputate. Iar din această etapă, a preluat și „lanterna roșie” din C4, după ce Filiașiul a reușit să găsească drumul spre victorie după opt etape de pauză.

În meciul de ieri, Ighiul a deschis scorul în minutul 23, prin fundașul central Potopea. Situația a devenit cu adevărat dificilă pentru timișeni, atunci când Domșa a fost eliminat. În mod firesc, băieții lui Adorian Himcinschi au profitat de ocazie și s-au distanțat pe tabelă în repriza a doua. Golgheterul Romică David a făcut 2-0 în minutul 50, pentru ca patru minute mai târziu, unul dintre jucătorii cu experiență din lotul Ighiului, Negură, să stabilească scorul de forfait.

Millenium Giarmata (antrenor-jucător Răzvan Leucă): Toma – Fl. Olariu, Soare, Gârba, Ciobănică – Domșa – Gaiță, Corlățeanu, M. Olariu, Stoica – Diarra. Au mai intrat Buzdugan, Butură, Costea și Leucă.

Performanța Ighiu (antrenor Adorian Himcinschi): Bodea – Rodean, Ov. Turuș, Potopea, Cornea – R. Moga, Bălaș, Negură, Bărculeț – R. David, S. Turuș. Au mai intrat Fetița, Oniche, Giurgiu și Buda.

***

Clasamentul golgheterilor din C4 după 11 etape:

8 goluri: Bogdan Bozian (Hunedoara);
7 goluri: Gelu Velici (Sebiș), Romică David (Ighiu);
6 goluri: Ionuț Radu (Cugir);
5 goluri: Mazarache (Craiova II), Precupanu (Lugoj), Cârstean (Cugir);
4 goluri: Bârză (Mama Mia), Tecsi (Hunedoara);
3 goluri: Chelaru (Cugir), Fotescu (Filiași), Telescu (Mama Mia), Dănăricu (Pandurii II), Silaghi (Mama Mia), Beza (Cisnădie), Tătar (Cisnădie), Birău (Politehnica), Negrescu (Pandurii II), Șaucă (Deva), Ghighilicea (Motru), Tulcan (Politehnica), Pribac (Deva), Goșa (Cugir), Giuricici (Politehnica).

***

Rezultatele și marcatorii etapei a XI-a:

CSO Filiași – Pandurii II Târgu Jiu 1-0 (Obeanu 65)
CSM Lugoj – FC Hunedoara 0-0
Măgura Cisnădie – Cetate Deva 0-0
Mama Mia Becicherecu Mic – CSU II Craiova 0-2 (R. Petre 14, Cârlig 90+1)
Metalurgistul Cugir – Național Sebiș 2-0 (Goșa 8, Cârstean 90+2)
Millenium Giarmata – Performanța Ighiu 0-3 (Potopea 23, R. David 50, Negură 54)
ASU Politehnica – CS Ineu 2-1 (Gălan 25, Giuricici 33 – Bier 70)
Minerul Motru a stat.

About Gabriel Toth

Leave a Reply