Liga a II-a | Două echipe vor sta pe etapă: ACS Berceni s-a retras! Politehnica saltă peste linia retrogradării

berceni

Adio, ACS Berceni! Liga a II-a rămâne cu 18 competitoare (Foro: liga2.ro)

Ceea ce se anticipa încă din urmă cu o săptămână, s-a oficializat astăzi. Ultima clasată a ligii secunde, ACS Berceni, a înștiințat FRF că nu se va prezenta la meciul programat chiar pe teren propriu la final de săptămână, cu Unirea Tărlungeni, ceea ce înseamnă, automat, excluderea formației ilfovene din competiție. Trupa care și-a disputat în acest an meciurile de acasă la Buftea se află la a doua neprezentare, după cea de săptămâna trecută, de la Călărași.

Informația e confirmată în mod oficial de portalul frf-cca.ro, unde meciul din etapa a 17-a, dintre ACS Berceni și Unirea Tărlungeni, apare drept anulat!

La fel ca în cazul formației Șoimii Pâncota, exclusă deja de trei săptămâni din campionat, rezultatele celor de la ACS Berceni din acest sezon vor fi anulate. Așadar, pierderi de câte trei puncte pentru toți cei 15 adversari pe care ilfovenii i-au avut în acest campionat, în care acumulaseră un singur punct (cu Pâncota), și acela anulat.

Cele trei echipe care mai aveau de jucat cu Berceniul în acest tur, printre care și Politehnica Timișoara, sunt cele mai avantajate de situația actuală. Odată cu anularea rezultatelor ilfovenilor, alb-violeții urcă un loc în clasament, până pe 15, depășind-o pe CS Balotești, care a evoluat deja în fața proaspetei excluse din competiție. Iată cum se prezintă situația în partea inferioară a clasamentului din „B”, înaintea etapei a 17-a:

12. Dunărea Călărași 16p.
13. Academica Clinceni 15p.
14. CSM Rm. Vâlcea 14p.
15. Politehnica Timișoara 13p.
———————————-
16. CS Balotești 10p.
17. Unirea Tărlungeni 10p.
18. Metalul Reșița 7p.

Avantajate de retragerea din acest moment a Berceniului mai sunt Unirea Tărlungeni, care rămâne cu 10 puncte, dar și UTA, care urcă pe locul 5. Va fi interesant de urmărit strategia arădenilor, care au vândut deja biletele pentru meciul de acasă cu Berceniul, programat la finele săptămânii viitoare, la pachet cu cele pentru derby-ul cu Politehnica.

ACS Berceni nu reprezintă decât o pierdere pentru sistemul competițional din „B”, și așa dat peste cap de excluderea Pâncotei. În această situație, etapă de etapă, vor sta câte două formații. Din punct de vedere sportiv și organizatoric, e greu de spus cine le va duce dorul ilfovenilor, care părăsesc competiția cu 0 (zero) puncte în clasament și cu o reputație turistică de neegalat. Vă reamintim, cu două săptămâni înaintea începerii actualului sezon, ACS Berceni a fost aproape de o mutare la malul mării, sub denumirea ACS Suporter Club Constanța. În cele din urmă, echipa s-a relocat la Buftea, disputându-și meciurile de acasă fie pe terenul sintetic din cadrul complexului Federației, fie pe arena centrală a localității.

About Gabriel Toth

Leave a Reply