Politehnica Timișoara a reușit o victorie de prestigiu astăzi, pe „Știința”, în fața liderului autoritar al campionatului, Juventus București. Alb-violeții au întrecut cu 2-1 o echipă aproape promovată în Liga I, la capătul unui joc exact mai ales pe faza de apărare, care a reușit în repriza a doua să închidă toate spațiile pentru Chipirliu & co.

După prestația consistentă din runda precendentă, de pe terenul lui Sepsi OSK, alb-violeții au reușit din nou un meci bun în fața unei formații aflate cu un picior și jumătate în Liga I, Juventus București. Formația din Colentina le administrase alb-violeților, în tur, cel mai drastic eșec stagional (5-0), iar setea de revanșă a „Băieților în Ghete” era considerabilă.

Politehnica a deschis scorul la prima acțiune importantă de poartă a meciului. În minutul 8, Mădălin Stancu a scuturat plasa porții lui Stoian, cu un șut în forță, fără preluare, de la 12 metri, după o respingere greșită a defensivei bucureștene. Entuziasmul n-a durat însă nici 120 de secunde pe „Știința”, deoarece golgheterul ligii secunde, Remus Chipirliu, a restabilit rapid egalitatea, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Cazan.

Rezultatul de egalitate s-a păstrat până la pauză, deși bucureștenii au trecut în două rânduri pe lângă golul al doilea în decurs de 30 de secunde. În minutul 29, Buhăescu s-a trezit față în față cu Gakos însă l-a luat la țintă pe portarul Politehnicii. La faza următoare, Cazan a scăpat singur spre poarta timișoreană, însă a trimis peste transversală.

Juventus și-a continuat șirul de ratări și în repriza a doua. În minutul 52, după un contraatac, Călințaru a trimis mingea în careu, iar Buhăescu, aflat în poziție excelentă, a reluat fără preluare, la firul ierbii, însă balonul s-a scurs pe lângă poarta lui Gakos. Bucuria s-a declanșat din nou pe „Știința” în minutul 55, atunci când în urma unei aruncări de la margine lungi, à la Motreanu, golgheterul Blănaru a marcat, cu o lovitură de cap plasată, la care Stoian nu a mai putut ajunge.

Alb-violeții au reușit să se baricadeze în finalul meciului, Sorin Brîndescu închizând toate spațiile din fața porții lui Gakos, prin introducerea unui al cincilea fundaș, Telescu. Bucureștenii au petrecut ultimele zece minute ale înâlnirii aproape în totalitate în terenul gazdelor, însă nu s-au mai apropiat cu adevărat periculos de poartă decât la ultima fază, când Chipirliu a reluat din careu, direct în blocajul lui Gălan, fază după care centralul Rusandu a și fluierat finalul jocului.

Victorie de moral pentru alb-violeți, care vine să confirme prestațiile bune din ultima perioadă ale elevilor lui Sorin Brîndescu. Pentru Politehnica urmează o deplasare la Satu Mare, pentru înâlnirea cu Olimpia, din etapa a 32-a. Meciul va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gakos – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Nicolescu – Teut, Stancu, Ungureanu (65, Telescu), Vucea (56, Birău) – Blănaru (90+1, Gălan).
Juventus București (antrenor Daniel Oprița): Stoian – Beța, Morariu, Neag, F. Ștefan – Bărbulescu (cpt.), Bustea (71, Hurdubei) – Călințaru, Cazan (65, Mareș), Buhăescu (82, A. Ilin) – Chipirliu

Leave a Reply