Liderul a capotat lângă Craiova: CSO FIliași – ASU Politehnica 1-0

DSC_0049 (Medium)ASU Politehnica a pierdut astăzi trei puncte mari în economia luptei pentru promovare. Alb-violeții au fost învinși cu 1-0 la Ișalnița, de penultima clasată din C4, CSO Filiași, la capătul unui joc șters, fără orizont și presărat de greșeli din partea elevilor lui Sorin Brîndescu.

ASU Politehnica a repetat la indigo prima repriză a meciului de acum două săptămâni. de la Cugir. Alb-violeții au început în forță partida de la Ișalnița, au avut primele șanse de gol, prin Tulcan și Țugui, dar au scăzut rapid ritmul. Gazdele au prins, treptat, curaj, iar gafele din defensiva polistă le-au și adus primele ocazii. În minutul 20, Fișteag a alunecat la o pasă înapoi, trimisă de Bilia, însă Pârvuică nu a profitat de acest „cadou”. Nu aveau să treacă nici trei minute și greșeala s-a repetat, tot cu Fișteag protagonist. Portarul alb-violeților n-a reușit să degajeze corect o minge de la marginea careului, același Pârvuică a tras în blocaj, iar tânărul Moraru a înscris. Până la pauză, timișorenii nu și-au mai creat nicio ocazie periculoasă, în jocul echipei intervenind și precipitarea, care a îngreunat jocul de construcție (laolaltă cu terenul denivelat și îngust de pe „Chimia”).

Nici în partea secundă nu s-au schimbat prea mult datele problemei. Timișorenii au dominat, dar au făcut-o steril, fără să pericliteze în mod real poarta lui Lascu. În schimb, defensiva își arăta nesiguranța cu fiecare minut ce se scurgea. De altfel, gazdele au învățat lecția din prima repriză, iar Pârvuică și Moraru au făcut în permanență un pressing agresiv, care a deranjat vizibil cuplul de fundași centrali din partea a doua (Gălan – Todorov), dar și pe portarul Fișteag. Cel din urmă a gafat în minutul 82, când a atins cu mâna un balon trimis înapoi de Gălan, iar centralul a dictat lovitură liberă indirectă pentru gazde, din careul timișorean, neconcretizată însă de gazde. Pe final, Bădăuță a avut o încercare de la 16 metri, care a trecut puțin pe lângă poartă, iar la ultima fază, mingea trimisă cu capul de Birău a lovit transversala.

S-a încheiat 1-0 pentru CSO Filiași, iar ASU Politehnica acumulează al patrulea eșec stagional și poate chiar pierde poziția de lider, dacă Metalurgistul Cugir va învinge mâine la Motru.

CSO Filiași (antrenor Dragoș Bon): Lascu – Orban, Lupu, Istudor, Neacșu (cpt.) – Obeanu, Popescu – Moraru, Duriță, Cimpoeru – Pârvuică. Au mai intrat Stoichițoiu, Tănase, Georgescu și Petcu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fișteag – Contescu, Gălan (cpt.), Bilia, Todorov – Rebenciuc – Vucea, Țugui, Giuricici, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Birău, Taub, Bădăuță și Marin.

About Gabriel Toth

Leave a Reply