Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara a disputat astăzi ultimul meci de verificare dinaintea plecării în cantonamentyul de la Săcele. Alb-violeții au trecut cu 5-2 de formația de Liga a IV-a Timișul Șag, într-un meci care a prilejuit o frumoasă revedere pentru „Băieții în Ghete” cu Sergiu Iorgovan. Timișorenii mai au o certitudine după jocul de astăzi: mijlocașul central Florin Lazea, care a semnat un contract pe un sezon cu divizionara secundă.

Partida de pe „Știința” a început nefast pentru alb-violeți, care deși au dominat autoritar întâlnirea, s-au văzut conduși din minutul 13, după golul marcat de Radovan. În a doua jumătate a primei reprize, lucrurile au reintrat în normal pentru elevii lui Bogdan Andone. „Băieții în Ghete” au înscris de trei ori în decurs de 5 minute: Vucea (min. 30), Giuricici (min. 33) și Lazea (min. 35). Cele două echipe au încheiat prima repriză în inferioritate numerică, Taub și Costescu (Șag) fiind eliminați în minutul 37, în urma unei altercații.

În partea a doua, Politehnica și-a majorat avantajul. Mai întâi, a înscris Marius Staicu, dintr-un penalti obținut de Patrick Niță, revenit după o jumătate de an la antrenamentele alb-violeților (alături de Denis Băban). În minutul 78, s-a făcut 5-1, după ce maramureșeanul Viorel Chinde l-a învins pe portarul oaspeților, cu un șut din interiorul careului. Rezultatul final a fost stabilit de formația din „D”, prin Costea, în minutul 82, cu o reluare spectaculoasă, sub transversală.

Politehnica Timișoara (antrenor Bogdan Andone): Gakos – Gîț, Coadă, Mera, Taub – Birău, Lazea, Giuricici – Ghinescu, Bădăuță, Vucea. Au mai intrat Filip, Fișteag, Gîrlea – Bîte, Gălan, Turda, Neamțu, Stancu, Niță, Băban, Ignea, Chinde, Staicu.
Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): Toma – Robotă, Al. Marincu, Foldi, Tutunaru, Costescu, Crișan, Ad. Marincu, Costea, Iorgovan, Radovan. Au mai intrat Seculin, Mărgineanțu, Buruiană, Goia și Palade.

Florin Lazea, polist pentru un sezon

După amicalul de astăzi, Politehnica a bătut palma cu Florin Lazea, marcator al unui gol spectaculos, de la distanță, în minutul 35. Născut la 13 octombrie 1993 la Arad, Lazea a debutat la UTA, pentru care a evoluat până la vârsta de 20 de ani. Ulterior, a jucat pentru Rapid București, Național Sebiș, FC Hunedoara, iar în sezonul trecut a evoluat la CSM Lugoj, în eșalonul al treilea. Noul mijlocaș central al Politehnicii e evaluat la 100.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.de.

De asemenea, Politehnica e aproape de a-l înregimenta și pe Ionuț Plămadă, un mijlocaș stânga în vârstă de 27 de ani, care în sezonul trecut a evoluat la Sepsi Sfântu Gheorghe, alături de care a reușit promovarea în Liga I.

În altă ordine de idei, Politehnica s-a despărțit de fundașul central Laurențiu Telescu. Fundașul în vârstă de 31 de ani și-a exprimat dorința de a încerca o nouă aventură în cariera fotbalistică.

Leave a Reply