Ionuț Vucea, golgheterul liderului la jumătatea campionatului: „A fost cel mai bun an al meu”

©  Emanuel Titus Iliesi

Ionuț Vucea a marcat de 5 ori pentru ASU Politehnica în turul campionatului (Foto © Emanuel Titus Iliesi)

ASU Politehnica iernează pe primul loc în C4, la o distanță de trei lungimi față de principala urmăritoare, deși nu a avut un marcator pursânge, la fel ca în returul ediției trecute. După plecarea lui Tavi Drăghici – autor a 30 de goluri pentru alb-violeți în sezonul de primăvară -, formația de pe Bega s-a bazat pe grupul unit format de antrenorul Sorin Brîndescu, având astfel cei mai mulți marcatori în actualul sezon al Ligii a III-a – 10 – la egalitate cu Metalurgistul Cugir. Totuși, la mijlocul sezonului, golgheterul liderului e Ionuț Vucea, mijlocașul de bandă reușind să scuture de cinci ori plasele porților adverse.

Pentru mijlocașul în vârstă de 25 de ani, anul 2015 a fost cel mai bun al carierei. A fost o prezență constantă la ASU Politehnica, atât în sezonul promovării din „D”, cât și în primul tur de campionat din Liga a III-a, fiind și ferit de accidentări în toată această perioadă.

„A fost un an destul de greu, prin prisma faptului că am muncit foarte mult. Am avut perioade în care am fost extrem de solicitați. Dar dacă e să vorbesc doar de mine, a fost cel mai bun an al meu, atât pe plan fotbalistic, cât și pe plan personal. Mă bucur că nu m-am accidentat, am reușit să particip la toate antrenamentele și să joc în toate meciurile, mai puțin cel în care am fost suspendat. Un an reușit. Am terminat pe primul loc, iar această realizare ne dă încredere și pentru viitor”, a declarat Vucea.

Oarecum surprinzător, mijlocașul originar din Orșova e golgheterul echipei la mijlocul campionatului. Ionuț Vucea admite însă că îi place la nebunie senzația golului, chiar dacă postul pe care joacă nu îl recomandă drept un marcator prolific.

„Cred că fiecare fotbalist își dorește să marcheze, iar atunci când marchezi, prinzi încredere. Pentru mine, golul e foarte important, chiar dacă nu mă caracterizează din punctul de vedere al postului. Dar sunt puțin egoist și vreau să marchez la fiecare meci, trebuie să recunosc acest lucru”, a spus Vucea, autor a 5 goluri în acest sezon în C4.

Cu siguranță, momentul de care Vucea își va aduce aminte cu cea mai mare plăcere e finalul partidei cu „satelitul” Craiovei, când mijlocașul polist a marcat golul victoriei în ultima secundă. „Pentru mine, cel mai frumos meci a fost, cu siguranță, cel cu Craiova. Să dai golul decisiv în ultima secundă… Pur și simplu nu mai știam să mă bucur. Toată lumea a fost fericită”, a povestit Vucea.

Pentru ASU Politehnica, turul de campionat a fost peste așteptări. Chiar și așa, echipa a avut două sincope, la Lugoj și Becicherecu Mic. Ionuț Vucea spune însă că el și colegii săi au reușit să treacă ușor peste momentele mai puțin plăcute ale toamnei.

„La orice echipă, la orice nivel, se poate întâmpla să apară sincope. Dar noi avem un grup unit, un antrenor care a reușit să ne țină uniți, care ne-a făcut să realizăm că fiecare meci e important. Iar atunci când jucăm cu jumătăți de măsură, când nu ne concentrăm, plătim. Dacă ne dorim să fim acolo, sus, nu ne mai permitem pași greșiți. Dar cred că am depășit cu bine momentele dificile din acest tur. Am pierdut de două ori, dar am ținut capul sus și am mers mai departe”, a mai spus Vucea.

Mijlocașul lui ASU Politehnica nu consideră că, dintre celelalte competitoare din C4, se remarcă o echipă anume care să fie mai periculoasă, socotind fiecare meci din acest sezon ca fiind dificil. „Nu știu dacă a fost un adversar mai dificil decât altul. Până la urmă, pentru noi toate meciurile au fost grele. Nu mai jucăm în Liga a IV-a, să putem câștiga cu diferențe de la patru goluri în sus”, a mai spus Vucea.

Ionuț Vucea se află la mijlocul celui de-al treilea sezon în tricoul lui ASU Politehnica. Jucătorul născut la 21 septembrie 1990 a mai evoluat în carieră la Poli II Timișoara, AC Recaș, Rova Roșiorii de Vede și, din 2013, la ASU Politehnica.

About Gabriel Toth

Leave a Reply