Ionuț Vucea, căpitan și marcator al Politehnicii la revenirea în orașul natal

Politehnica Timișoara a disputat ieri primul amical din această iarnă. Alb-violeții au părăsit pentru câteva ore cantonamentul din Băile Herculane, pentru un meci în zonă, la Orșova, în compania formației locale Dierna, din Liga a IV-a Mehedinți. Pe un teren înghețat și acoperit cu zăpadă, timișorenii s-au impus cu 3-0, într-un joc în care Ionuț Vucea a deschis și a închis tabela.

Pentru mijlocașul de bandă în vârstă de 26 de ani, a fost un meci cu adevărat special. Ionuț Vucea e născut chiar la Orșova, iar primii pași în fotbal i-a făcut chiar pe pitorescul stadion aflat pe malul Dunării.

„A fost o revenire chiar emoționantă. Știam că sunt în tribună părinții mei, prietenii cu care am copilărit, antrenorii care m-au îndrumat spre acest sport, pe care îl iubesc foarte mult. Stăteam înaintea meciului și mă gândeam că s-au făcut 10 ani de când n-am mai jucat aici. A fost tot un amical între o echipă de Liga a IV-a și una de Liga a II-a, doar că eu jucam pe atunci la Orșova și țin minte că am și marcat atunci. E un sentiment foarte plăcut”, a declarat Vucea, care a fost și căpitanul Politehnicii în jocul de ieri.

Mijlocașul formației alb-violete a reușit ieri două dintre golurile formației sale, în minutele 41 și 78. Chiar dacă timișorenii nu au urmărit scorul în această partidă, Vucea nu și-a ascuns bucuria pentru cele două reușite. „Pentru mine golurile îmi dau încredere. Suntem într-o perioadă de pregătire, nu numărul de goluri a fost scopul acestui meci. Dar nu am cum să nu mă bucur de fiecare gol marcat”, a mai spus Vucea.

După foarte mulți ani în care nu a fost reprezentat nici măcar la nivel județean, orașul Orșova s-a trezit din amorțirea fotbalistică în vara trecută. Clubul-fanion al urbei, FC Dierna, a fost reînființat, iar în acest moment ocupă locul 5 în Liga a IV-a Mehedinți.

„După ce am plecat eu de la Orșova, echipa s-a desființat, terenul era în paragină. Dar în vara anului trecut, cu ajutorul iubitorilor de fotbal din oraș și a primăriei, au început să reconstruiască fotbalul orșovean. Trebuie să meargă pas cu pas, e nevoie de finanțare, de oameni care să sprijine fotbalul, dar încetul cu încetul pot ajunge acolo unde își doresc”, a spus Vucea, despre revitalizarea fotbalului în extremitatea sudică a Banatului istoric.

Fotbaliștii Politehnicii au avut după-amiaza de ieri liberă, acesta fiind primul lor moment de respiro de la sosirea în Băile Herculane. De astăzi, „Băieții în Ghete” revin la programul cu două antrenamente zilnice, cel de după-amiază constituind o porție zdravănă de alergări pe Coronini. „E foarte, foarte greu. Important e să nu ne accidentăm în acest stagiu și să ne întoarcem sănătoși cu toții la Timișoara. E un aspect foarte important, pentru a ne putea îndeplini obiectivul”, a mai spus Vucea.

Politehnica Timișoara va rămâne cantonată în Băile Herculane până joi iar sâmbătă va disputa primul amical pe teren propriu, în compania divizionarei secunde maghiare Elore Bekescsaba.

About Gabriel Toth

Leave a Reply