ACS Poli s-a calificat în optimile Cupei României, după succesul de astăzi, cu 1-0, de pe stadionul „Dan Păltinișanu”, în fața concitadinei de ligă secundă Politehnica. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de togolezul Camaldine Abraw, legitimat săptămâna trecută de prim-divizionară. Antrenorul Ionuț Popa s-a arătat mulțumit de jocul prestat de echipa sa, mai puțin de ultimele zece minute, în care inițiativa a aparținut Politehnicii.

„Jocul a fost dominat cam 80 de minute de noi. Nu am înțeles însă de ce ne-am retras în ultimele zece minute. Probabil că le-a fost frică de rezultat… Cei de la Politehnica și-au creat ocazii prin mingi lungi și ne-au pus în pericol. Însă băieții au jucat foarte bine în primele 25 de minute din repriza a doua. Cam ăsta e jocul pe care îl aștept de la ei. Au sufocat adversarul, au avut situații clare, două bare… Jocul trebuia tranșat mai repede, să fie o diferență de două-trei goluri. Dar cealaltă Poli a dovedit ambiție, o felicit pentru dăruire și chiar ne-a creat unele probleme pe finalul jocului. Până atunci nu s-a pus problema echipei care va câștiga, pentru că am fost net peste ei. Mă bucur că a fost fair-play pe tot parcursul jocului între fotbaliști. Mă bucur și pentru Abraw pentru că a marcat și a mai avut în plus două situații pe care nu înțeleg cum le-a ratat. Nici Mailat nu-mi pot explica cum ratează atât de ușor. Mă bucur de revenirea lui Țigănașu, a lui Crețu și, nu în ultimul rând, de jocul bun al lui Bocșan, semnificativ mai bun decât în meciul cu Chiajna”, a afirmat, la conferința de presă de după meci, Ionuț Popa.

Antrenorul lui ACS Poli a comentat și contextul unui astfel de duel pentru fotbalul timișorean.

„Nu știu cum s-au simțit jucătorii. Mie mi s-a părut că țin spectatorii cu ambele echipe. A fost curios, interesant, inedit pentru fotbalul timișorean… Și eu mă așteptam la mai mulți spectatori. Cineva îmi spunea la final că Timișoara nu merită fotbal pentru că au venit spectatori atât de puțini. Eu sunt bănățean, iar părerea mea e ascunsă și nu mi-o exprim. Sunt două Politehnici: una susținută de suporteri și alta susținută de primarul orașului. Spre lauda lor, suporterii și-au făcut o altă echipă. Nu știu de ce ar trebui să dispară una sau alta”, consideră Ionuț Popa.

În jocul de astăzi, la ACS Poli au revenit doi jucători indisponibili în ultimul joc de campionat, Valentin Crețu și Mădălin Smaranda, dar și Marius Croitoru, care a fost o perioadă suspendat de club pentru o ieșire nervoasă la finalul meciului cu CFR Cluj.

Leave a Reply