Ionel Luță, înfrânt la debutul pe banca Filiașiului: „Politehnica a avut întotdeauna spiritul de a juca, de a nu renunța”

CSO Filiași a suferit ieri, la Timișoara, cea de-a treia înfrângere consecutivă. Partida de ieri, cu ASU Politehnica, a reprezentat debutul pe banca doljenilor a lui Ionel Luță, fostul fotbalist al craiovenelor Universitatea și Electroputere. Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a recunoscut superioritatea alb-violeților și a vorbit și despre situația echipei din Filiași, care a trecut prin numeroase schimbări în ultima vreme.

Noul antrenor al Filiașiului, Ionel Luță, e de părere că echipa sa a reușit să țină piept cel puțin o oră liderului din C4, atâta vreme cât a rezistat din punct de vedere fizic.

„Într-adevăr, am pierdut, dar am venit să jucăm. Suntem la începutul unui nou drum, ne dorim să formăm o echipă competitivă. Am utilizat astăzi foarte mulți tineri, am căutat să facem față jocului bun pe care l-au practicat gazdele noastre. Cred că am făcut și noi o primă repriză destul de bună, sau chiar 60 de minute, cât ne-au ținut bateriile. Avem mult de muncă, dar dacă vom înțelege în continuare să fim disciplinați, vom avea rezultate din ce în ce mai bune”, a spus Ionel Luță.

Fostul fotbalist al echipelor U Craiova, Electroputere sau Oțelul Galați, din anii ’90, spune că alb-violeții i-au lăsat o impresie bună. „Politehnica Timișoara e o echipă cu o tradiție bogată în fotbalul românesc, care a avut tot timpul spiritul de a juca, de a nu renunța. Cred că și noi, prin dăruirea oltenească, am fost părtași la spectacolul din teren”, a mai spus Luță.

Conform presei doljene, Ionel Luță ar fi trebuit să își intre „în pâine” la CSO Filiași abia de la începutul săptămânii viitoare. În cele din urmă, tehnicianul în vârstă de 50 de ani a apărut pe banca oltenilor încă de la jocul de pe „Știința”, spunând că au existat discuții mai îndelungate cu conducerea clubului.

„Am purtat discuții mai îndelungate cu conducerea, pentru că nu reușeam să încropim un lot cât de cât… să continuăm în anumite condiții. Cred însă că se poate îndeplini obiectivul nostru, cu jucătorii care sunt acum în lot. Important e ca jucătorii tineri, care au fost la primul joc în Divizia C, să înțeleagă că se poate și că trebuie să muncească și mai mult, pentru că nu doar prin talent poți să câștigi un meci”, a mai spus Ionel Luță.

Vă reamintim, CSO Filiași a renunțat în urmă cu două săptămâni, la lotul de jucători sosit de la defuncta Știința Turceni, dar și la antrenorul Viorel Cojocaru. În prezent, lotul oltenilor e compus de jucători ce au evoluat și în sezonul trecut la echipă, mulți dintre ei localnici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply