Aurelian Băbuțan (45 de ani), noul membru al staff-ului administrativ al Politehnicii Timișoara (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

Politehnica Timișoara își propune o comportare mult mai bună în viitorul sezon al ligii secunde. Pentru realizarea acestui obiectiv, alb-violeții s-au întărit nu doar la nivelul lotului (unde au sosit deja jucători cu experiența Ligii I, precum Staicu și Ignea), ci și în staff-ul tehnic și cel administrativ. Noul antrenor principal, Bogdan Andone, va fi ajutat și la Timișoara de fostul său „secund” de la Olimpia Satu Mare, Gabriel Vochin. În staff-ul tehnic va rămâne, în continuare și cel mai longeviv om din club, Antonio Foale. De asemenea, compartimentul administrativ a fost întărit cu Aurelian Băbuțan, care în acest deceniu a activat în conducerea mai multor echipe de primă ligă. Acesta își va împărți sarcinile legate de organizare cu team-managerul Zoltan Feher.

Aurelian Băbuțan (45 de ani) va întări staff-ul administrativ al grupării alb-violete. În ultimii ani, a activat la Universitatea Cluj (team-manager), FC Brașov (director general), Concordia Chiajna (director sportiv), Steaua București (director sportiv), FCM Târgu Mureș (președinte), Săgeata Năvodari (manager general), Gloria Progresul Bistrița (director sportiv) și CSM Sighetu Marmației (președinte).

„Propunerea a venit din partea antrenorului Bogdan Andone. Nu am ezitat nicio secundă, pentru că chiar îmi ardeau tălpile după o nouă provocare, iar Politehnica Timișoara e chiar o provocare. Am găsit aici niște «nebuni frumoși», să-i numesc așa, care cred în ceea ce vor. Ne-am alăturat și noi acestui proiect, care va reușit cu siguranță. Rețeta succesului va depinde de rezultatele echipei. Dacă vom avea rezultate bune, cu siguranță vom aduna mulți suporteri, iar acesta e gândul și scopul nostru. Văd echipe din Liga I care nu reușesc să adune spectatori câți am adunat noi ieri, la un amical cu o echipă de Liga a IV-a. Nu vreau să îi subestimez pe adversarii noștri de ieri, ci doar să subliniez că sunt mândru că fac parte din acest proiect”, ne-a declarat Aurelian Băbuțan.

Noul membru al staff-ului administrativ a vorbit și despre atribuțiile pe care le va avea la Politehnica. „Nu vreau să am funcții mari de conducere, dar voi face tot ceea ce pot pentru acest club, să ne aliniem la standardele pe care le au unele cluburi din Liga a II-a și cele din Liga I. Asta nu înseamnă că oamenii pe care i-am găsit aici, actualii mei colegi, nu și-au făcut bine treaba. Am venit să sprijin, să ajut și voi face tot ce depinde de mine ca acest club să fie cel puțin la nivelul la care se află celelalte cluburi cu care ne luptăm”, ne-a mai spus Băbuțan.

Gabriel Vochin și-a început munca de antrenor secund la Politehnica (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

La antrenamentele Politehnicii participă, din această săptămână, și noul antrenor secund, Gabriel Vochin. Fostul stopper a colaborat cu Bogdan Andone și în sezonul trecut, la Olimpia Satu Mare. Tot în rolul de „secund” va rămâne și Antonio Foale, care e, practic, constanta din staff-ul tehnic al „studenților”, unde activează încă de la începutul acestui proiect.

Născut la 26 decembrie 1973 la București, Gabi Vochin a jucat la Sportul Studențesc, FC Național, Farul Constanța, Universitatea Craiova, Rocar București, Ceahlăul Piatra Neamț, Videoton, Hapoel Nazareth Illit, Hapoel Be’er Sheva și Maccabo Ahi Nazareth.

Politehnica caută în continuare un antrenor cu portarii, după ce Dragoș Picu și-a manifestat dorința de a înceta colaborarea cu clubul.

Leave a Reply