Politehnica Timișoara și-a asigurat serviciile unuia dintre cei mai talentați juniori lansați în ultimii ani în orașul de pe Bega. Deian Sorescu s-a înțeles cu gruparea de pe „Știința”, pentru care va evolua până la finalul sezonului 2017/2018. Mijlocașul de bandă în vârstă de 19 ani a sosit din postură de jucător liber de contract, el despărțindu-se, pe parcursul acestui sezon, de prim-divizionara ACS Poli.

Deian Sorescu participă de astăzi la antrenamentele conduse de Sorin Brîndescu, iar contractul său va fi înregistrat zilele viitoare la FRF. Conform regulamentului, divizionarele secunde mai pot legitima jucători liberi de contract până cu șase etape înaintea finalului de campionat. Tânărul mijlocaș de bandă ar putea fi eligibil pentru a debuta în alb-violet la meciul de pe „Știința”, cu Dunărea Călărași, de la finalul săptămânii viitoare.

Născut la 29 august 1997, Deian Sorescu a crescut în cadrul centrului de copii al vechii Poli, trecut din 2012 în subordinea celor de la ACS Poli. La vârsta de 16 ani a debutat în eșalonul al treilea, evoluând sub formă de împrumut la Millenium Giarmata. În ultimele trei ediții de campionat, s-a aflat în angrenajul primei echipe a lui ACS Poli, pentru care a debutat într-un meci de ligă secundă, la Satu Mare, pe 30 mai 2015.

În Liga I a debutat pentru formația timișoreană la 29 mai 2016, într-un meci pierdut pe teren propriu, cu 3-2, în fața lui CSMS Iași, partidă în care a fost integralist. În actualul sezon, a bifat cinci meciuri în primul eșalon pentru ACS Poli, dintre care unul ca titular. Ultima apariție a bifat-o la 27 august, într-un 1-1, pe „Dan Păltinișanu”, cu CFR Cluj.

Deian Sorescu s-a despărțit definitiv de ACS Poli în primăvara acestui an, după ce a refuzat prelungirea contractului cu prim-divizionara de pe Bega. După câteva luni de litigii și recursuri la comisiile FRF, jucătorul a devenit liber de contract. În luna martie, a susținut probe în Italia, la Sassuolo, formație la care evoluează din vară un alt fost jucător al Politehnicii, Marius Marin. În trecut, de Sorescu s-au mai interesat alte două cluburi din Serie A, Chievo și Genoa.

Deian Sorescu poate evolua ca mijlocaș de bandă, atât pe dreapta, cât și pe stânga. La ACS Poli a evoluat însă și pe postul de fundaș dreapta. Pe site-ul de specialitate transfermarkt.de, noul jucător al Politehnicii e cotat la 100.000 de euro.

Leave a Reply