Înfrângere grea pentru CH Poli: 25-28 cu HC Odorhei

santeiu2
CH Poli a suferit în această seară un eșec ce poate cântări extrem de greu în lupta pentru play-off. Alb-violeții au fost întrecuți pe teren propriu de HC Odorhei, grupare cu care se aflau, înaintea acestei etape, la egalitate de puncte.

Odorheiul lui Vlad Caba venea la Timișoara cu gândul la totul sau nimic. După trei eșecuri succesive, trupa din Harghita era obligată să învingă pe Bega, pentru a nu pierde contactul cu primele clasate. De partea cealaltă, alb-violeții au reușit câteva jocuri bune, însă erau conștienți că presiunea mai mare era pe umerii adversarilor.

Oaspeții au început foarte hotărâți partida, conducând cu 3-1 după șase minute, însă timișorenii au egalat în următoarele trei minute, 3-3. A fost ultima perioadă de egalitate pe tabelă, formația din Odorhei instalându-se la conducere, asta și pe fondul lipsei de inspirație a oamenilor din atacul Politehnicii. Gazdele au pierdut treptat teren, trezindu-se în minutul 22 la șase lungimi în spatele oponenților, 5-11, ecart pe care aceștia din urmă l-au mai avut de trei ori pe parcursul primei reprize, ultima oasă în minutul 27: 15-9. La pauză s-a intrat cu 16-11 în favoarea formației harghitene, iar pe alb-violeți avea să îi aștepte o repriză secundă infernală.

După reluare, timișorenii au dat senzația că pot reveni în joc, reușind să se apropie la trei lungimi după cinci minute (14-17). Din păcate, mai mult de atât nu au izbutit, având în mai multe rânduri ocazia de a micșora handicapul la două lungimi, dar de fiecare dată s-au irosit cu lejeritate faze iminente de gol. Trupa lui Vlad Caba a avut capacitatea să gestioneze finalul de jos și să-și conserve avantaju. S-a încheiat 25-28, iar CH Poli rămâne astfel la trei puncte în urma zonei de play-off.

Irakli Chikovani, jucătorul venit tocmai de la HC Odorhei, a fost cel mai bun marcator al alb-violeților, cu 8 reușite. L-au urmat Petkovic – 5, Santeiu – 5, Timofte – 4, Halcă – 2 și Mrakic – 1. De partea cealaltă, Mihalcea s-a remarcat, cu 7 goluri, urmat de Kuzmanoski și Majnov, cu câte 6.

Pentru timișoreni urmează o nouă partidă dificilă, în fața uneia dintre echipele puternice ale ultimelor sezoane, Potaissa Turda, grupare pregătită de o altă fostă glorie a Politehnicii, Horațiu Gal.

Reacții la cald

„Normal că nu m-am așteptat la această înfrângere, dar din păcate pentru mine și pentru echipa mea, am suferit o înfrângere greu de digerat. Probabil că la ora actuală aceasta e puterea și forța echipei. Băieții și-au dorit foarte mult, dar am întâlnit o echipă foarte valoroasă, care de trei ani termină campionatul pe podium. Era un joc important pentru noi, deoarece ne aflam la egalitate de puncte. Trebuie să reflectăm la această înfrângere și să încercăm să ne prezentăm miercuri la Turda cu un moral totuși bun, deoarece îi văd pe băieți destul de afectați după acest eșec. Am avut din nou câteva situații de unu la unu cu portarul pe care nu le-am fructificat, iar acest lucru s-a văzut pe tabela de marcaj. Nu pot să spun însă că am jucat slab. Au fost două reprize diferite: în prima n-a funcționat apărarea și n-am avut posibilitatea de a avea mingi de contraatac și pe faza a doua, în partea secundă ne-am apărat mai bine, am reușit să marcăm și pe faze de joc rapid, dar n-a fost suficient.” (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

„E o victorie grea. Scorul arată ca și cum ar fi fost mai ușoară, dar a fost obținută cu muncă. E adevărat că am dominat cam tot meciul, am jucat mult mai lucid, mult mai aproape de nivelul nostru. Veneam după trei eșecuri consecutive, lucru ce nu ni s-a ma întâmplat de patru ani, deci era foarte important să ne relansăm. Am reușit acest lucru, dar ne mai așteaptă două jocuri până la finalul turului, pe care trebuie de asemenea să le câștigăm. Nu suntem obișnuiți cu situații de criză, așadar era foarte importantă această victorie, dar nu și suficientă. Mai avem de jucat, e un campionat cu o formulă nouă, cu play-off, așadar e nevoie de multă liniște și de o clasare cât mai bună. Asta ne-am propus și noi, am rămas calmi după aceste eșecuri, chiar dacă nu ne-a convenit situația. Știam că putem juca mult mai bine decât am făcut-o în ultimele jocuri. Vreau să felicit Poli Timișoara, au avut ambiție, au jucat curajos și spectaculos. Probabil că diferența a fost făcută de inspirația portarilor și cred că și de experiența ceva mai mare a unor jucători ai noștri. Pentru mine, să câștig la Timișoara e o senzație ciudată, dar și frumoasă în același timp.” (Vlad Caba, antrenor HC Odorhei)

About Gabriel Toth