Înfrângere dramatică pentru BC Timișoara


BC Timișoara a suferit astăzi prima înfrângere din acest sezon, după un meci de infarct la Târgu Jiu. „Leii din Banat” au fost răpuși în prelungiri de Energia Rovinari, gorjenii impunându-se la un singur punct diferență.

După un început entuziasmat de sezon, BC Timișoara a făcut astăzi primul pas greșit. Elevii lui Predrag Badnjarevic au cedat după prelungiri la Târgu Jiu, acolo unde nu au reușit să se impună niciodată în ultimii ani.

Energia a început mai bine meciul și a avut avantaj minim după sfertul 1 (20-19). Până la pauza mare însă, ecartul oltenilor avea să se mărească (41-35), însă diferența nu era una îngrijorătoare pentru tripa lui Badnjarevic. BC Timișoara s-a apropiat treptat de avdersar în partea secundă, cele două echipe mergând cap la cap de la mijlocul sfertului 3 și până spre final. Trebuie spus însă că bănățenii au avut șase puncte în față, cu trei minute înainte de final (69-63), însă s-au văzut ajunși din urmă de către Darby & co.

Meciul a avut nevoie de o repriză de prelungiri pentru a fi decis, însă chiar și așa diferența s-a făcut la milimetru. Meciul a fost tranșat cu trei secunde rămase pe ceas de Louis Darby, care a fructificat o aruncare de două puncte, țintuind tabela la 90-89.

Zlatko Jovanovic a fost cel mai bun marcator al lui BC Timișoara, cu 22 de puncte. Acesta a fost urmat de Archie – 12, Sarovic – 12, Jelenic – 12, Popescu – 10, Johnson – 10, Djerasimovic – 8 și Căpușan – 3. MVP-ul meciului a fost însă de departe americanul Louis Darby, autor a nu mai puțin de 37 de puncte, reușind chiar un doubl-e double, grație celor 12 recuperări pe care le-a avut.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply