Informatica Timișoara, în fața „dublei” cu United Galați

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara revine, după mai bine de două săptămâni de pauză, în întrecerea internă de futsal. Trupa lui Robert Lupu joacă mâine, în optimile de finală ale Cupei României, în deplasare, cu United Galați. Cele două formații se vor întâlni și duminică, la Timișoara, dar în campionat.

Informatica Timișoara își începe aventura și în cea de-a doua competiție internă de futsal, Cupa României. Bănățenii au parte de o deplasare lungă și, deopotrivă, dificilă, pe terenul unei echipe incomode, United Galați. Cele două formații s-au mai întâlnit o singură dat în acest sezon, tot în orașul de la Dunăre, în turul Ligii I. Atunci, Informatica a obținut o victorie clară, scor 5-0, prin golurile marcate de Florin Matei (2), Robert Lupu, Slaven Novoselac și Slobodan Janjic. Partida de mâine va începe la ora 18.

După duelul din optimile Cupei României, Informatica Timișoara și United Galați se vor reîntâlni duminică, în etapa a 20-a a Ligii I. Meciul va începe la ora 18, la sala „Constantin Jude”.

Informatica Timișoara a mai participat în Cupa României și în prima perioadă a activității, la mijlocul deceniului trecut. Prima ediție la care a participat a fost 2004/2005, în calitate de divizionară a treia. Timișorenii au găzduit atunci Grupa A preliminară, pierzând toate cele trei dispute: 3-4 cu Municipal Constanța, 5-6 cu Autototal București și 6-8 cu Energoconstruct Craiova.

În sezonul următor, pe când activa în eșalonul secund, Informatica a câștigat în deplasare meciul din primul tur, 6-5 cu Sport Star Reșița. Drumul timișorenilor s-a oprit însă în runda următoare, când au pierdut tot în fața unei adversare de categorie inferioară, Dava Deva, cu 8-3.

În fine, ultima participare a Informaticii în Cupa României la futsal s-a petrecut în sezonul 2007/2008, singurul petrecut în prima divizie în deceniul trecut. La 4 aprilie 2007, timișorenii au pierdut pe teren propriu, în faza optimilor, însă în fața unui adversar de calibru: 2-7 cu CIP Deva.

About Gabriel Toth

Leave a Reply