©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

Informatica Timișoara a obținut, în această dimineață, cea mai clară victorie din acest sezon, 10-1 cu Galactic Focșani. Formația timișoreană, deși lipsită de o serie de jucători importanți, n-a avut nici cea mai mică emoție în fața grupării moldave, reușind să rezolve practic soarta meciului încă din prima repriză.

Informatica Timișoara rămâne cu punctaj maxim în meciurile disputate până acum în Liga I de futsal. Robert Lupu & co. și-au trecut astăzi în cont o victorie ușoară, 10-1 cu Galactic Focșani. Totul era decis încă de la pauză, atunci când tabela sălii „Constantin Jude” indica 5-0 pentru bănățeni.

Principalul marcator al Informaticii a fost Slobodan Janjic, care și-a trecut în cont 4 reușite. L-a urmat Florin Matei, cu dou goluri, dar și un autogol, care a însemnat punctul de onoare al focșănenilor. Câte o dată au mai marcat Robert Lupu, Ion Al-Ioani, Claudiu Dumitru și Slaven Novoselac.

Pentru Informatica a fost un test util în vederea așteptatului duel de joi, atunci când la Timișoara va sosi campioana en titre, City’us Târgu Mureș.

„A fost un antrenament foarte bun, în vederea meciurilor grele ce ne așteaptă. O victorie pe care o dedicăm băieților care sunt accidentați, care au ținut și astăzi să fie alături de noi, chiar dacă nu ne-au putut ajuta și din teren. În ceea ce privește jocul, niciodată nu te poți declara mulțumit. Întotdeauna e loc de mai bine. Dar având în vedere și adversarul, e clar că e destul de greu să îi motivezi pe băieți. Noi ne-am pregătit suficient de bine pentru meciurile cu Târgu Mureș și cu Deva. Cel de astăzi, a căzut la fix. Dar în primul rând ne interesează cel cu Târgu Mureș, care vine din postura de campioană en titre”, a declarat la final antrenorul secund al Informaticii, Daniel Rupa.

Informatica nu se va putea baza la meciurile cu Târgu Mureș și Deva pe trei dintre stranieri, accidentați cu toții destul de grav. Cel mai mult va sta pe tușă brazilianul Thiago Alcantara, cu ruptură de ligamente, urmând ca în săptămânile următoare să se încerce readucerea la parametri optimi a sârbilor Stefan Rakic și Ivan Jovanovic.

La meciul de astăzi, cu Galactic Focșani, între buturi a reapărut Sorin Daea. Goalkeeperul în vârstă de 40 de ani a revenit după opt ani în fotbalul de sală, el apărând, în deceniul trecut, poarta fostei Futsal Poli. „Am regăsit campionatul puțin mai tacticizat. Au venit în ultimii ani mulți jucători de afară, care imprimă multă valoare campionatului. Înainte, se juca mai mult după ureche. Acum, totul e tacticizat, antrenorul Devei e și la lotul național, antrenorul lui City’us e și la naționala de tineret. Dar dintr-o perspectivă a rămas la fel, sunt trei echipe în plutonul fruntaș, iar celelalte le țin trena”, a spus Daea, după jocul de astăzi.

Partida Informatica Timișoara – Cityus Târgu Mureș, restantă din etapa a 3-a, va avea loc joi, de la ora 20.15, la sala „Constantin Jude”.

Leave a Reply