Fără rugby în această toamnă la Timișoara! Schimbarea programului Cupei României i-a făcut pe ieșeni să se sucească

rcm timișoaraRCM Timișoara nu va mai disputa meciul cu Poli Agro Iași, din sferturile de finală ale Cupei României pe teren propriu. Schimbarea zilei de disputare a jocului, la solicitarea Federației, i-a determinat pe moldoveni să se răzgândească, aceștia neacceptând să se deplaseze în Banat la mijlocul săptămânii viitoare, deși galben-albaștrii se oferiseră să le plătească două nopți de cazare.

RCM Timișoara a fost înștiințată ieri de FRR că toate jocurile din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României se vor disputa în aceeași zi, miercuri, 29 octombrie. Galben-albaștrii ajunseseră la un acord cu adversarul din această fază, divizionara secundă Poli Agro Iași, ca meciul să se dispute vineri, de la ora 11, la Timișoara.

În urma schimbării programului, partida dintre timișoreni și ieșeni va avea loc pe teren neutru, la Cluj, pe arena din parcul Babeș, miercurea viitoare, cel mai probabil la ora 16. Bănățenii făcuseră o nouă propunere clubului ieșean de a disputa meciul la Timișoara, însă aceștia din urmă au refuzat vehement de această dată. „Iașiul n-a mai fost de acord să vină miercuri la Timișoara, chiar și cu două nopți de cazare plătite, așa cum le-am promis”, a precizat managerul fostei campioane, Attila Brosovszki.

Antrenorul principal al grupării bănățene, Sosene Anesi, admite că modificarea programului a dat puțin peste cap planurile echipei, însă chiar și așa, elevii săi trebuie să se pregătească exemplar și să obțină calificarea în penultimul act al întrecerii. „Eram pregătiți să jucăm mâine, dar se întâmplă lucruri pe care nu le putem controla. Trebuie să le acceptăm,să mergem la Cluj și să obținem calificarea în semifinale”, a spus Anesi.

În acest moment, RCM Timișoara și Poli Agro Iași s-au înțeles ca meciul să se dispute miercuri, 29 octombrie, de la ora 16, însă FRR urmează să anunțe exact aceste detalii pentru fiecare joc din sferturile de finală până vineri, la ora 12. „Dacă vor mai apărea surprize, vom afla până mâine, la prânz”, a conchis Brosovszki.

Cum partida RCM Timișoara – Poli Agro Iași va avea loc la Cluj, niciun meci oficial de rugby nu se va mai disputa pe Bega în 2014. Semifinalele se vor organiza, de asemenea, pe teren neutru, iar finala Cupei României e programată pe Cluj Arena.

About Gabriel Toth

Leave a Reply