UPDATE 12:00 La Sfântu Gheorghe a încetat ninsoarea, iar temperatura e în creștere. Gazdele de la Sepsi OSK s-au mobilizat în această dimineață și, cu ajutorul suporterilor, au reușit, până la această oră, curățarea parțială a terenului. „Sunt mândru că sunt născut în Sfântu Gheorghe”, a afirmat astăzi președintele clubului, Laszlo Dioszegi, într-o postare pe Facebook, mulțumindu-le locuitorilor orașului care s-au prezentat încă de la ora 9:00 la stadion, cu lopeți, pentru a ajuta la deszăpezire. În aceste condiții, meciul dintre Sepsi și Politehnica are șanse foarte mari să înceapă la ora stabilită, 16:00. Vom reveni cu noutăți în orele următoare.

Până la ora 11:30, localnicii au reușit să curețe zăpada de pe o porțiune însemnată a gazonului Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe

Așa arăta gazonul Stadionului Municipal din Sfântu Gheorghe ieri după-amiază. La această oră, stratul de zăpadă atinge 30 de centimetri, ninsoarea continuând să cadă pe tot parcursul nopții trecute

Vremea extrem de capricioasă din această săptămână le dă mari bătăi de cap organizatorilor partidei Sepsi OSK – Politehnica, programată în această după-amiază, în deschiderea etapei a 30-a din liga secundă. La Sfântu Gheorghe a nins abundent în ultimele două zile, iar terenul de joc a fost acoperit de un strat consistent de zăpadă. Președintele grupării covăsnene, Laszlo Dioszegi, a făcut apel inclusiv la suporteri să vină în ajutorul clubului pentru a se reuși deszăpezirea suprafeței de joc până la ora 15:00.

Oficialul lui Sepsi OSK a postat ieri după-amiază, pe pagina personală de Facebook, imagini de pe Stadionul Municipal din Sfântu Gheorghe. Suprafața de joc era acoperită cu un strat gros de nea, iar încercările de deszăpezire s-au dovedit a fi zadarnice.

„Din păcate, se pare că am pierdut o primă bătălie cu zăpada. După trei ore de muncă încordată, trebuie să recunoaștem că zăpada ne-a învins. Dacă până la ora 15 nu vom reuși să curățăm terenul, există posibilitatea să pierdem meciul”, a afirmat Laszlo Dioszegi.

La Sfântu Gheorghe a nins pe toată durata nopții trecute, iar zăpada continuă să cadă în cantități însemnate și la ora publicării acestor rânduri. În jurul orei 8:30, grosimea stratului de zăpadă în oraș era de aproximativ 30 de centimetri. Gazdele vor începe o nouă tentativă de deszăpezire a terenului în cursul dimineții, operațiune la care sunt așteptați să dea o mână de ajutor și suporterii.

„Vom vedea la ora jocului cât suntem de pregătiți. Fotbalul e un sport imprevizibil, la fel ca vremea de afară. Sperăm ca la ora jocului, starea terenului să fie acceptabilă și să păstrăm cele trei puncte la Sfântu Gheorghe. Un teren greu va dezavantaja fotbalul, în primul rând”, a afirmat și antrenorul principal al lui Sepsi OSK, Valentin Suciu.

Partida Sepsi OSK – Politehnica Timișoara ar trebui să înceapă la ora 16:00, în transmisiune directă la Digi Sport și Dolce Sport. Jocul va fi condus de o brigadă formată din Dan Dreve (Cluj) la centru, asistat de Ciprian Iovu și Iulian Brînză (ambii din Botoșani). Arbitru de rezervă a fost numit Ionuț Iugulescu (Târgoviște), iar observatorii meciului vor fi Silviu Crângașu (Ploiești) și Traian Marcu (Sibiu).