Gorjul, tărâm interzis pentru BC Timișoara: 78-93 cu Energia Rovinari

DSC_4844
BC Timișoara înregistrează cel de-al doilea eșec consecutiv, după 78-93 la Târgu Jiu, cu Energia Rovinari. „Leii din Banat” au un mai vechi complex pe terenul grupării gorjene, acolo unde au pierdut toate confruntările disputate până acum în campionat, de la promovarea acesteia în prima divizie.

BC Timișoara nu reușește să se impună nici de această dată pe terenul Energiei Rovinari, care rămâne „nașul” grupării bănățene. De când au acces în prima ligă, în 2008, gorjenii s-au impus de fiecare dată în fața alb-violeților, în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, indiferent de ambițiile de moment ale timișorenilor sau de antrenorul care i-a condus de pe margine. O serie neagră începută cu Dragan Petricevic, continuată cu Predrag Badnjarevic și preluată acum de Tudor Costescu.

Energia a început tare partida, iar după primele 10 minute de joc avea deja un ecart deloc de neglijat, 23-13. Până la pauza mare, gruparea olteană a reușit să se mai distanțeze, ajungând, la jumătatea meciului, la 13 puncte în fața alb-violeților, 44-31. Timișorenii au reușit să echilibreze disputa de pe parchet la reluare, dar în decursul sfertului 3 n-au putut să recupereze decât un punct din handicap, 66-54 pentru gorjeni, după o jumătate de oră de joc. În ultimele zece minute, gazdele au fost mai lucide și și-au gestionat perfect avantaju, trecându-și în cont o victorie importantă, 93-78.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Tremayne Johnson, cu 19 puncte, oarecum surprinzător, având în vedere faptul că americanul a reluat antrenamentele abia miercuri, după o accidentare ce l-a ținut departe de parchet timp de o săptămână. Au mai punctat pentru alb-violeți Panic – 16, Conley – 11, Jovanovic – 7, Lăpuște – 6, Petrișor – 6, Radulovic – 6, Volkus – 5 și Toth – 2. De partea cealaltă, vioara întâi a fost, așa cum era de așteptat, Loius Darby jr., cu 23 de puncte, urmat de Porter Troupe, cu 16.

About Gabriel Toth

Trackbacks