chikovani1

CH Politehnica a debutat cu o victorie la tradiționalul turneu de vară găzduit în sala „Constantin Jude”. Alb-violeții au întrecut Pandurii Târgu Jiu la două goluri, dar la capătul unui joc cu multe fluctuații.

După un început mai bun al oltenilor, care au condus cu 3-1 în primele minute ale meciului, alb-violeții au întors rezultatul și s-au instalat la conducere. În prima repriză, Timofte & co. nu s-au putut distanța la mai mult de 3 goluri decât spre sirena de pauză, atunci când s-a consemnat cea mai mare diferență de până atunci, 14-10. Timișorenii au revenit însă relaxați de la cabine, fapt de care au profitat gorjenii, care au egalat la 15, iar apoi chiar au preluat conducerea, 16-15, în minutul 36. CH Politehnica s-a trezit, a întors din nou rezultatul, iar în minutul 44 s-a desprins din nou la trei lungimi, 20-17. A urmat însă o nouă cădere pentru elevii lui Constantin Ștefan, care s-au văzut egalați în minutul 50 (21-21), Pandurii preluând două minute mai târziu conducerea. În ultimele minute, alb-violeții au reușit să redreseze situația, iar la scurgerea celor 60 de minute de joc, tabela sălii „Constantin Jude” consemna un succes la două goluri diferență, 25-23.

Rusul Denis Kaftin a fost „în mână” astăzi, contribuind cu 9 goluri la victoria echipei sale. L-au urmat Petkovic – 4, Ursu – 4, Timofte – 3, Chikovani – 2, Santeiu – 2 și Irimiaș – 1. De partea cealaltă, Dinescu a fost principalul realizator, cu 6 goluri, urmat de Asoltanei – 5, Apolzan – 4, Libert – 3, Acatrinei – 3, Dragnea – 1 și Mureșan – 1.

„A fost bine, acum după ce s-a terminat jocul pot să mă declar mulțumit. A fost un meci de un nivel bun, se dovedește că echipele pe care le-am invitat la turneu sunt foarte puternice. Băieții mei au prestat un joc bunicel în mare parte, dar încă mai avem de lucru și sper să ne punem la punct greșelile până la începutul campionatului. Am avut și două căderi în repriza a doua, fapt pe care l-am constatat și în alte meciuri. Sunt momente pe care nu știm să le gestionăm, nu găsim soluții în momentele de criză, dar determinarea jucătorilor au compensat acele greșeli și am reușit de fiecare dată să ne revenim”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Constantin Ștefan.

În cel de-al doilea joc al zilei, HC Odorhei și Potaissa Turda au încheiat la egalitate, 30-30. Cupa Politehnica continuă și vineri, de la ora 18 urmând a se întâlni Pandurii Târgu Jiu și HC Odorhei, pentru ca de la ora 20, CH Politehnica să înfrunte Potaissa Turda.

Comments