Galop de sănătate: FC Maramureș – Poli Timișoara 0-5

După patru meBaia Mare Poli 0-5ciuri fără victorie și cu buzunarele din ce în ce mai goale, alb-violeții s-au distrat realmente la Baia Mare, unde au reușit cea mai clară victorie a sezonului. 5-0 cu formația lui Buia, un rezultat ce nu le aduce lui Scutaru & co. decât un plus de moral.

Pe un gazon aproape impracticabil, Poli a reușit o adevărată demonstrație de forță, în fața unei grupări neașteptat de modeste a Maramureșului. Alb-violeții nu s-au chinuit prea mult în căutarea primului gol, acesta venind în minutul 8, atunci când Mera l-a lobat pe portarul Lovasz cu o lovitură de cap de la 14 metri. Timișorenii, rămași în jumătatea adversă, au trecut în avantaj și în ceea ce privește numărul de jucători, după ce Milian Urs a văzut roșu direct, în minutul 19, pentru o intrare dură la Chiș. Trei minute mai târziu, Axente a rămas singur cu portarul gazdelor, însă francezul Faye a respins, în ultimă instanță, de pe linia porții. Băimărenii n-au mai putut evita imposibilul și în minutul 31, atunci când Tosaint Rickkets a reluat cu capul centrarea lui Chiș, urcând scorul la 2-0 în favoarea alb-violeților. Misiunea elevilor lui Velcea s-a simplificat considerabil în minutul 34, atunci când Duruș a văzut cel de-al doilea cartonaș galben, după un fault asupra lui Poparadu, iar băimărenii au rămas cu doar 8 jucători de câmp. Trei minute mai târziu, orădeanul Marius Omuț a anulat eronat o nouă reușită a lui Ricketts, pentru un ofsaid inexistent la Axente, care a fost și tras de tricou la faza respectivă.

Situația favorabilă de pe tabelă și din teren nu le-a tăiat pofta de gol a alb-violeților în repriza a doua. Poparadu a făcut 3-0 în minutul 51, cu un șut din marginea careului, după o reașezare a lui Chiș. Peste alte 13 minute, Scutaru a reușit un gol spectaculos, reluând din foarfecă, de la marginea careului mic, o minge ricoșată din transversală. Căpitanul polist nu s-a putut însă bucura în totalitate de reușita sa, Marius Omuț arătându-i cel de-al doilea cartonaș galben în minutul 84, pentru un henț comis în apropierea careului propriu. Băimărenii au avut primele tresăriri de orgoliu în minutele de final, însă Feraru și timișoreanul Filip n-au reușit să marcheze golul de onoare al gazdelor. Și totuși, s-a mai marcat în final, însă tot în poarta lui Lovasz. În primul minut de prelungire, Rover Cârstea a scăpat singur spre poartă, însă a nimerit doar bara, în tentativa sa de a sparge gheața în tricoul Politehnicii. Pe fază, Axente a reluat în poartă de la marginea careului mic, stabilind scorul final al unuia dintre cele mai bune meciuri realizate de alb-violeți în această stagiune.

FC Maramuresș Universitar Baia Mare (antrenor Romulus Buia): Lovasz – Duruș, Urs, Faye, De Rosa – Deac, Negrea (min. 46, Filip), Fritea (cpt.), Pop – Roman (min. 53, Achim), Tănasă (min. 46, M. Feraru). Rezerve: Danciu – S. Feraru, Vărdaru, Suciu.

Poli Timisoara (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Mera (min. 70, Popa), Scutaru (cpt.), Ilie, Sandu – Chiș, Poparadu, Dobricean (min. 65, Fuchs), Pătraș – Axente, Ricketts (min. 53, Cârstea). Rezerve: Lepmets – Belu, Gorobsov, Rocha.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply