GALERIE FOTO | Victorie pentru Politehnica pe malul Dunării înghețate

După șanse zile cu câte două antrenamente chinuitoare în program, fotbaliștii de la Politehnica Timișoara s-au deplasat în această dimineață la Orșova, pentru o întâlnire amicală cu formația din localitate, FC Dierna, din Liga a IV-a Mehedinți. Elevii lui Sorin Brîndescu s-au impus cu 3-0, după 90 de minute de luptă, pe un teren complet înghețat și acoperit cu zăpadă, dar și în prezența a peste 200 de spectatori prezenți în pitoreasca tribună din care se putea admira Dunărea oprită în loc de ger.

Căpitanul timișorenilor a fost, la jocul de astăzi, Ionuț Vucea, jucător născut și crescut chiar la Orșova. Mijlocașul stânga a și deschis scorul, în minutul 41, pe terenul pe care a făcut primii săi pași în fotbal. În partea a doua, alb-violeții s-au distanțat, grație reușitei din minutul 62 a lui Neamțu, singurul jucător păstrat după pauză din 11-le utilizat în primul mitan. La mijlocul părții secunde, Neamțu i-a lăsat locul lui Vucea, iar orșoveanul nu a ezitat să mai perforeze o dată poarta fostei sale echipe, în minutul 78.

La jocul de astăzi, antrenorul Sorin Brîndescu i-a văzut la lucru și pe ultimii sosiți: juniorul de 15 ani Vlad Bâte (folosit pe post de fundaș stânga), Răzvan Gorovei (care a jucat mijlocaș central ofensiv) și Bogdan Nicolescu (folosit ca închizător). Viitorul celor trei în tricoul alb-violet va fi decis în următoarele zile. Să mai spunem că la jocul de astăzi a absentat Adrian Ungureanu, jucătorul împrumutat de Ripensia fiind menajat din cauza unei accidentări ușoare.

Dierna Orșova (antrenor Ionel Nicola): Negru – Codreș, Dochioi, C. Epure, B. Epure, Mladin, Șimian, Brăgaru, Cunicel, Roman, Trușcă. Au mai intrat Pătășenu și Fulga.
Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Repriza I – Gakos – Teut, Bilia, Telescu, Taub – Nicolescu – Neamțu, Giuricici, Gorovei, Vucea – Blănaru. Repriza a II-a: Gîrlea – Motreanu, Mera, Gălan, Bâte – Stancu – Neamțu (Vucea), Birău, Țugui, Ghinescu – Bădăuță.

Jucătorii Politehnicii s-au întors în Băile Herculane imediat după finalul partidei, iar în această după-amiază au liber. De mâine, vor relua programul de antrenamente intense, cu două ședințe zilnice. Alb-violeții vor rămâne cantonați în stațiunea de pe Valea Cernei până joi, 2 februarie.

About Gabriel Toth

Leave a Reply