GALERIE FOTO: BC Timișoara redivivus: 82-77 cu Dinamo

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

BC SCM Timișoara a renăscut în ultima săptămână. După victoria de sâmbătă, de la Mediaș, care a îndepărtat-o de subsolul clasamentului, a urmat succesul de aseară, cu Dinamo, care le mărește considerabil șansele alb-violeților pentru evitarea retrogradării. Un succes conturat, la fel ca în județul Sibiu, în sfertul al treilea al întâlnirii, în care timișorenii s-au dezlănțuit din punct de vedere ofensiv.

În doar câteva săptămâni, Nenad Mandic a reușit să formeze la Timișoara o echipă care e capabilă să conteze în fața oricărui adversar din Liga Națională și chiar să obțină victorii importante. Cu o rotație scurtă, formația alb-violetă a ajuns la patru succese stagionale, după cel de aseară 82-77 cu Dinamo.

Startul a fost mai puțin fast pentru timișoreni, care s-au văzut conduși de vechea rivală cu 20-12 după primul sfert. Până la pauza mare, Djapa & co. au dat semne de revenire, la pauza mare intrându-se cu o diferență de cinci lungimi în favoarea bucureștenilor, 27-32. Sfertul al treilea a decis soarta partidei, bănățenii reușind să pună pe tabelă nu mai puțin de 32 de puncte, recuperând 15 lungimi în fața adversarilor. În ultimele zece minute, s-a intrat cu zece puncte avans pentru alb-violeți, 63-53, care au avut de luptat pentru a-și asigura victoria. Oboseala acumulată de principalele guri de foc și-a spus cuvântul, însă nici Dinamo nu a găsit formula care să întoarcă meciul în favoarea ei.

Principalul marcator al Timișoarei a fost Dalibor Djapa, cu 26 de puncte, urmat de Slobodan Dundjerski 21, Veselin Veselinov 12, Mladen Jeremic 11, Stefan Zivanovic 5, Zoran Milencovici 5, și George Toth 2. De partea cealaltă, Dinamo a punctat prin Marko Sutalo 22, Pavel Marinov 20, Nenad Sulovic 10, Noah Dahlman 10, Iulian Orbeanu 8, Karolis Babkauskas 5 și Darko Balaban 2.

„Așa cum spuneam și înaintea partidei, Dinamo este un adversar dificil, solid, dar și atletic. Nu este ușor să joci împotriva unor astfel de formații, căci au un joc foarte bun sub panou. Am încercat să-l contracarăm, dar Dinamo și-a impus ritmul în prima repriză, iar noi am fost nevoiți să atacăm aproape numai pozițional, ceea ce nu ne-a convenit. După pauză, ne-am putut face jocul și cred că meritam victoria. Puteam evolua mai bine în anumite momente, dar m-au mulțumit energia și atitudinea arătate în teren. Una peste alta, este un succes foarte imnportant”, a declarat antrenorul timișorenilor, Nenad Mandic.

Vă oferim, mai jos, o amplă galerie foto de la meciul de ieri, realizată de fotograful nostru, Emanuel Titus Iliesi:

About Gabriel Toth

Leave a Reply