Gabi Vochin a încheiat astăzi prima săptămână de lucru la Politehnica Timișoara (Foto: Emanuel Titus Iliesi / Mediafax Foto)

De la începutul acestei săptămâni, staff-ul tehnic al Politehnicii Timișoara s-a îmbogățit cu Gabi Vochin. Fostul fundaș central s-a alăturat familiei alb-violete la cererea prietenului său, Bogdan Andone. Cei doi au colaborat și în sezonul trecut, la Olimpia Satu Mare, cu rezultate peste așteptări până la izbucnirea crizei financiare de la mijlocul campionatului.

Noul antrenor secund al Politehnicii spune că simte o mare responsabilitate la noua sa echipă, una cu tradiție și un număr foarte mare de susținători. „Simt că am venit la o echipă foarte iubită. Cam tot orașul ține cu echipa asta și resimt o presiune, în sens pozitiv. Avem o presiune foarte mare, din acest punct de vedere”, a declarat Gabi Vochin.

Tehnicianul în vârstă de 43 de ani a vorbit și despre nivelul actual al echipei, care se încearcă a fi îmbunătățit prin încă două-trei transferuri înaintea startului campionatului.

„Din punct de vedere fotbalistic, am găsit aici exact ce ne așteptam să găsim, ținând seama că echipa a terminat sezonul trecut pe locul pe care l-a terminat… Nu aveam așteptări mai mari. Ne-am fi dorit ceva mai bun, dar încercăm să îmbunătățim în această vară lucrurile. Ne dorim încă 2-3 jucători cu experiență, negociem cu ei și sperăm să îi convingem”, a mai spus Vochin.

Gabriel Vochin și Bogdan Andone sunt legați de o veche prietenie, cei doi evoluând împreună încă din vremea junioratului.

„Am jucat împreună cu Bogdan de la vârsta de 12 ani. Am fost coechipieri la Sportul Studențesc, la Farul Constanța. Într-adevăr, ne cunoaștem de foarte multă vreme, practic, de mai bine de jumătate de viață. Asta înseamnă că ne și înțelegem unul pe celălalt și eu consider că îl pot ajuta foarte mult pe Bogdan aici, la Politehnica”, a afirmat noul antrenor secund al Politehnicii.

Cu Bogdan Andone și Gabi Vochin pe bancă, Olimpia Satu Mare a fost una dintre surprizele plăcute din sezonul trecut. Fără foarte multe nume sonore, gruparea de pe Someș a cochetat cu primele poziții ale clasamentului până în primăvară, când problemele financiare ale clubului au decimat lotul echipei și s-au răsfrâns și în evoluția jucătorilor.

„Echipa a mers bine, dar apoi n-a mai avut aceeași evoluție. Motivele se leagă de cunoscutele probleme financiare, de ceva lipsă de efectiv, dar și ceva lipsă de formă sportivă, lucru pe care ni-l putem reproșa și noi, ca antrenori. Probabil n-am gestionat foarte bine anumite momente”, a afirmat Gabi Vochin, care speră ca Politehnica să repete în viitorul sezon figura frumoasă a Olimpiei din prima parte a campionatului trecut. „Noi încercăm să muncim cât mai bine posibil. Sperăm din toată inima să nu dezamăgim și să avem rezultate chiar mai bune decât am avut la Satu Mare”, a mai spus Vochin.

Noul antrenor secund al Politehnicii e, în acest moment, rezervat în aprecierea nivelului viitorului sezon, mai ales că în jurul unor formații care au drept de participare în ediția 2017/2018 planează în continuare incertitudinea.

„Ar trebui să așteptăm un pic, pentru că nu știm încă exact cine se va înscrie. Nu știm sigur dacă Brașovul într-adevăr nu se înscrie și rămâne Metalul. N-am idee ce se va întâmpla cu Foresta… Mi-e destul de greu să apreciez de pe acum nivelul viitorului campionat. E clar, va fi un sezon mult mai dificil decât cel de anul trecut, în care s-au retras patru participante. Dar așteptăm, să vedem și țintarul cum va arăta”, a conchis Vochin.

Născut la 26 decembrie 1973 la București, Gabi Vochin a jucat la Sportul Studențesc, FC Național, Farul Constanța, Universitatea Craiova, Rocar București, Ceahlăul Piatra Neamț, Videoton, Hapoel Nazareth Illit, Hapoel Be’er Sheva și Maccabi Ahi Nazareth. De asemenea, are la activ și o selecție la echipa națională, într-un amical cu Emiratele Arabe Unite din 1996.

Leave a Reply