FOTO+VIDEO: CFR Timișoara bifează a treia victorie la rând: 2-1 cu Dumbrăvița

„Leoparzii” au ieșit din hibernare. După un sezon de toamnă dezamăgitor, și o iarnă zbuciumată, cu schimbări la nivel de lot și bancă tehnică, CFR Timișoara arată din ce în ce mai bine în acest start de retur. Elevii antrenorului-jucător Daniel Oberșterescu au învins una dintre fruntașele Ligii a IV-a, CS Dumbrăvița, la capătul unui meci ce a prilejuit un inedit schimb în poarta oaspeților, între tată și fiu.

Vremea însorită a scos din casă circa 150 de iubitori ai fotbalului, care au preferat să se delecteze cu o interesantă confruntare din „D”-Timiș, între CFR și CS Dumbrăvița, la Gara Mare. După un început timid din partea ambelor tabere, gazdele au deschis scorul, în minutul 16, prin fundașul central Moldovan, care a împins cu capul în plasă o minge centrată din lovitură liberă de Ițu.

Până la pauză, jocul s-a mutat la poarta opusă, alb-verzii reușind să-și creeze câteva ocazii importante, prin golgheterul Zoli Kovacs, dar și prin Dorel Ganea, însă goalkeeperul Rain n-a putut fi învins.

Prima șansă importantă a mitanului secund a aparținut tot oaspeților, același Kovacs trimițând peste transversală, din poziție bună, în minutul 52. Alb-vișiniii au replicat, două minute mai târziu, prin Ițu, care a scăpat singur, de la centrul terenului, l-a lobat pe Miklos, dar un fundaș al vizitatorilor a reușit să respingă de pe linia porții.

Momentul-cheie al jocului s-a consemnat în minutul 64, atunci când Crișan a scăpat singur spre poarta adversă, fiind agățat în careu de portarul Arpi Miklos, care a văzut roșu direct. Locul său dintre buturi a fost luat de nimeni altul decât fiul său, Robert, în vârstă de doar 14 ani, aflat la a doua prezență în Liga a IV-a, după ce bifase câteva minute și în disputa din prima rundă a returului, cu Real Dragșina. Foarte tânărul goalkeeper al Dumbrăviței a fost însă învins, de la punctul cu var, de Ițu, care a dublat avantajul formației sale.

Până la final, CFR-ul n-a reușit să profite de superioritatea numerică, Dumbrăvița ieșind în schimb mai mult la joc, nemaiavând nimic de pierdut. Trupa lui Florin Macavei a redus din handicap în minutul 78, prin Cengher,care a deviat cu capul o centrare venită de la Bungău. Alb-verzii au fost chiar la un pas de egalare, în minutul 88, însă șutul în forță al aceluiași Bungău, de la 16 metri, a fost respins spectaculos în corner de Grațian Rain.

S-a încheiat 2-1, iar CFR-ului îi merge bine sub comanda lui Daniel Oberșterescu, echipa bifând astfel cea de-a treia victorie consecutivă din campionat. Apropo de antrenorul „leoparzilor”, acesta a fost nevoit să intre în teren încă din minutul 25, înlocuindu-l pe fratele său, Sorin, care a ieșit accidentat.

CFR Timișoara (antrenor Daniel Oberșterescu): Rain – Iordache, Moldovan, Hrițcan, Livădaru, S. Oberșterescu (cpt.), Crișan, Berar, Ițu, Popa, Ardelean. Au mai intrat D. Oberșterescu, Janai, David și Zenati.

CS Dumbrăvița (antrenor Florin Macavei): A. Miklos – Todor, Bălan, Vlaic, Sîrbu, Șofronea, Cengher, Bungău, Kovacs, Lenonte, Ganea. Au mai intrat R. Miklos – Izsak și Giurgiu.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply