FOTO: Timișorenii Bădiceanu și Roșu, unici reprezentanți ai României la CM de volei pe plajă

FIVB Beach Volleyball U19 World Championships, Main DrawÎn aceste zile, la Porto se desfășoară Campionatul Mondial de volei pe plajă, destinat jucătorilor sub 19 ani. România e reprezentată de o singură pereche pe tabloul masculin, cea formată din timișorenii Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, componenți ai Universității Timișoara.

Dacă în formatul clasic, se zbate să revină în prim plan, după mai bine de un deceniu de anonimat, în voleiul pe plajă Timișoara are un cuvânt greu de spus. România e reprezentată de o singură pereche la Campionatul Mondial U19, ce se desfășoară în aceste zile la Porto, ambii componenți ai tandemului fiind timișoreni.

Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, obișnuiți ai nisipului, cu rezultate remarcabile în această disciplină în ultimii ani, și-au început meciurile din grupa B a întrecerii masculine. Din păcate pentru cei doi bănățeni, până acum nu au înregistrat decât eșecuri pe linie.

În primul meci, disputat miercuri dimineață, cei doi au cedat în fața brazilienilor Arthur Diego Lanci și George Wanderley în două seturi, 7-21, 16-21, meciul având o durată totală de 31 de minute. În al doilea joc din ziua de debut a competiției, cei doi timișoreni au cedat și în fața austriecilor Kratz și Telsnigg, reușind de această dată să își adjudece un set. A fost 1-2 (25-27, 21-19, 15-17), la capătul unui meci ce a durat o oră și opt minute. În această dimineață, timișorenii au înregistrat al treilea eșec la Porto, în fața germanilor Niklas Rudolf și Eric Stadie, care și-au asigurat victoria în decurs de o jumătate de oră, pe seturi 21-15, 21-8.

Lucian Bădiceanu și Marius Roșu mai au de disputat două partide în faza grupelor, la Porto. În această după-amiază, e programat jocul cu mexicanii Gaixola și Rubio, iar mâine dimineață vor da piept cu namibienii Sack și Von Ludwiger, clasați ultimii în grupa B.

Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, ambii în vârstă de 18 ani, au fost promovați la nivel de seniori în stagiunea precedentă, la divizionara secundă Universitatea Timișoara, făcând parte dintr-un contingent de cinci juniori sosiți de la CSS Bega, alături de Robert Vîrlan, Florin Ene și Mircea Roșu (fratele geamăn al lui Marius).

Foto: fivb.org

About Gabriel Toth

Leave a Reply