FOTO Start greoi, finish en fanfare: ASU Politehnica – Progresul Racoviţa 5-1

ASU Politehnica îşi menţine avansul de şase lungimi în faţa Ripensiei, după succesul clar de astăzi, 5-1 pe “Ştiinţa”, cu vechea rivală din “Judeţ”, Progresul Racoviţa. Ultima echipă care a reuşit să-i răpună pe alb-violeţi într-un joc de campionat a condus pe tabelă până spre finalul primei reprize, însă gazdele au reuşit să întoarcă jocul în favoarea lor şi să îşi asigure un final lipsit de emoţii.

Progresul Racoviţa a deschis scorul pe “Ştiinţa”, în minutul 5, prin Şchiopu, care a speculat o gafă a fundaşului central Gavriluţă, a scăpat singur cu Burtic şi a înscris. Alb-violeţii s-au aruncat în atac, însă până să reuşească egalarea, le-au fost anulate trei goluri (două Drăghici şi unul Rebenciuc), Drăghici trecându-şi în cont şi o transversală. Golul a venit în cele din urmă în minutul 40, fiind reuşit de Mădălin Stancu, din pasa lui Taub. Timişorenii au preluat rapid şi conducerea, după doar trei minute, Vucea reluând superb, din vole, centrarea de pe dreapta a lui Ghinescu.

După pauză, ASU Politehnica s-a distanţat pe tabelă, profitând şi de căderea fizică a adversarilor. 3-1 s-a făcut în minutul 54, atunci când proaspăt intratul Ilie a împins balonul în plasă, din pasa lui Vucea. Scorul s-a modificat din nou în minutul 78, atunci când golgheterul Drăghici a scăpat singur cu Ardelean şi l-a executat cu sânge rece. Scorul final l-a stabilit Feraru, care a înscris cu latul, după o aşezare a lui Drăghici, în minutul 81.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Feraru, Gavriluţă, Gălan, Taub, Naidin, Rebenciuc, Stancu, Vucea, Ghinescu, Drăghici. Au mai intrat Ilie, Budur, Filimon şi Rus.

Progresul Racoviţa (antrenor-jucător Mircea Şchiopu): Ardelean – Paulevici, Ignea, H. Onae, Găleţan, Palade, Şchiopu, Fodor, Râmneanţu, Laszlo, Bărbulescu. Au mai intrat Buzdugan, Nanu, Jurj şi Lazăr.

“Am fost cam relaxaţi, a fost poate şi o stare de oboseală după meciul din Cupă, iar asta s-a văzut mai ales la nivelul fundaşilor centrali, care au jucat toate meciurile din retur. Am pregătit meciul foarte mult pe faza atacului şi se pare că am uitat de apărare. Am neglijat defensiva şi am lăsat foarte multe spaţii în prima repriză.Ba mai mult, le-am dat adversarilor şi mingea să înscrie. M-a nemulţumit acest lucru, dar mă bucur că am avut atitudine, am revenit, nu am intrat în panică şi am întors rezultatul. Gavriluţă şi Gălan sunt băieţi de caracter. Greşelile lor le-aş pune pe seama oboselii. Deşi nu au concurenţi pe posturile lor, avem cu cine să îi înlocuim, dacă e nevoie”, a declarat la final antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

Foto: Robert Dohar

About Gabriel Toth

Leave a Reply