FOTO: Scor de tenis în derby: Ripensia – ASU Politehnica 2-6

Inspiraţi parcă de meciurile care se desfăşoară în acest final de săptămână la Sibiu, în Cupa Davis, în întâlnirea România – Israel, fotbaliştii liderului ASU Politehnica au administrat un scor de tenis rivalilor de la Ripensia în duelul direct de pe “Dan Păltinişanu”. În faţa unei asistenţe record pentru un meci de eşalonul al patrulea – 6.000 de spectatori – alb-violeţii au rezolvat în mare măsură partida încă de la pauză, când tabela indica deja 2-0 în favoarea lor.
Totuşi, startul meciului a aparţinut Ripensiei, care a irosit în minutul 3 o şansă bună de gol prin Briciu. După câteva minute de dominare teritorială, roş-galbenii s-au stins, iar alb-violeţii au ieşit la rampă. Elevii lui Brîndescu şi-au intensificat atacurile înspre poarta de la Peluza Sud, repopulată şi animată ca în vremurile bune, iar în minutul 15, Gălan a marcat cu capul, la colţul scurt, după un corner executat de Ghinescu. Vârful împins Drăghici a majorat avansul liderului, reluând simplu, de pe linia porţii, o minge respinsă nefericit de Carlaonţ, la un şut al lui Vucea.

Jocul a curs favorabil liderului şi după pauză, deşi la Ripensia şi-au făcut apariţia în teren doi jucători cu experienţa ligilor superioare, Florin Nohai şi Adrian Zaluschi. În minutul 72, Drăghici a realizat “dubla”, scăpat singur cu Carlaonţ. Gazdele partidei au redus din handicap în minutul 82, prin nou-intratul Ungureanu, însă ASU Politehnica avea să îşi intensifice recitalul ofensiv pe final. Mai întâi, Naidin a făcut 4-1 în minutul 83, cu o lovitură de cap. Apoi, în minutul 88, Vucea a profitat de ieşirea hazardată a lui Carlaonţ şi a trimis de la 18 metri, în poarta goală. Ripensia a mai lovit şi ea o dată, un minut mai târziu, prin Briciu, bară-gol, cu capul. Tabela a fost închisă magistral de Tulcan, în cel de-al doilea minut de prelungire: lovitură liberă de la 20 de metri, lateral dreapta, direct în vinclul porţii ripensiste.

Ripensia – ASU Politehnica 2-6, iar avansul alb-violeţilor se măreşte la 4 puncte. La general, liderul neînvins are 8-3 în faţa principalei urmăritoare!


Ripensia Timişoara (manager Radu Suciu): Carlaonţ – Luca, Ciobai, Solomon, Toma – Francescu, Păscăleanu – Mediop, Briciu, Popa (cpt.) – Raţiu. Au mai intrat Zaluschi, Nohai, Ungureanu şi Barburescu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Contescu, Gavriluţă, Gălan, Taub – Naidin (cpt.), Rebenciuc – Ghinescu, M. Stancu, Vucea – Drăghici. Au mai intrat Feraru, Filimon, Budur şi Tulcan.
Reacţii la cald
“Un scor foarte dur. Totul a plecat de la multiplele greşeli ale echipei noastre în defensivă, nu am avut siguranţă.Chiar caraghioase câteva goluri. Nu ştiu cum vom reuşi să le remontăm moralul băieţilor. S-a pierdut o luptă, dar nu e sfârşitul campionatului. Sperăm în continuare, trebuie să ne mobilizăm, pentru că ne aşteaptă un meci greu săptămâna viitoare la Sânnicolau Mare. Am pierdut pe fondul greşelilor şi a neîncrederii. Au fost greşeli individuale, tehnice. Nu se poate să ai o astfel de atitudine la un asemenea meci. Ne-am aşteptat la o asemenea audienţă, nu asta a fost problema. Dar mă aşteptam ca jucătorii de valoare cel puţin să intre altfel în acest joc. Dar cum am mai spus, indiferent de rezultat, campionatul e lung. Pe noi ne supără aceast înfrângere usturătoare”. (Ovidiu Olariu, antrenor Ripensia)
“Nu m-am aşteptat la o asemenea diferenţă de scor. M-am aşteptat în schimb să câştigăm jocul, pentru că ştiam ce am lucrat în această iarnă, ştiam potenţialul jucătorilor, care nu e încă la capacitate maximă, fiind abia debutul returului. Cred că am făcut diferenţa prin aşezarea jucătorilor în teren, prin tactică, prin eficienţa fazelor de finalizare. Sunt mai multe lucruri la care noi am fost superiori astăzi. Am avut probleme în această săptămână, ne-am tot gândit cum să facem pentru a nu supramotiva echipa. De aceea, nici n-am discutat despre importanţa jocului în aceste zile. ştiam oricum că ei se vor automotiva şi a fost suficient. Avem acum un avans de patru puncte. Nu e deloc liniştitor, pentru că anul trecut aveam cinci puncte, cu mai puţine etape rămase până la final, şi am pierdut primul loc. În acest an, sper să avem mai multă maturitate, să fi învăţat din greşelile comise în trecut, iar aceste patru puncte să ne fie suficiente pentru promovare. Condiţia e să fim modeşti şi harnici în continuare”. (Sorin Brîndescu, antrenor ASU Politehnica)

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply