FOTO: RCM Timișoara și-a prezentat oficial noul antrenor secund

DSCF0301
RCM Timișoara l-a prezentat astăzi pe noul antrenor secund al echipei, Grainger Heikell. Neo-zeelandezul în vârstă de 44 de ani a vorbit despre primul contact cu jucătorii campioanei și a povestit episodul inedit din copilărie care i-a creat prima legătură cu rugby-ul românesc.

RCM Timișoara are, din nou, doi antrenori. „Principalului” Danie de Villiers i s-a alăturat, din această săptămână, neo-zeelandezul Grainger Heikell, un tehnician specializat pe grămadă.

„Încă de la sfârșitul anului trecut, am spus că trebuie să ducem echpa la un alt nivel. Am luat legătura cu un agent din Noua Zeelandă, pentru că mi-am dorit mult un antrenor pentru grămadă de acolo. Admir foarte mult stilul în care ei știu să lege o grămadă, modul în care implementează anumite stiluri în acest compartiment. Să obții o diplomă de antrenor în Noua Zeelandă necesită o calitate foarte ridicată, una de care echipa noastră are, cu siguranță, mare nevoie. Din fericire pentru noi, cineva de calitatea lui Grainger a fost disponibil, și ne putem considera norocoși că a acceptat această provocare”, a declarat Danie de Villiers, despre noul său colaborator.

Grainger John Heikell s-a născut la 2 august 1969, aflându-se la prima experiență în afara țării sale de origine. „Sunt foarte bucuros că mă aflu aici, m-am simțit foarte bine primit de Danie, de conducere și de jucători, în aceste prime zile pe care le-am petrecut în Timișoara. Sper ca experiența mea dobândită în Noua Zeelandă să ajute echipa și, în același timp, sunt convins că voi avea la rândul meu multe de învățat de la Danie și de la băieți”, a declarat Heikell.

Tehnicianul neo-zeelandez cocheta de mai multă vreme cu ideea de a lucra în Europa, însă recunoaște că oferta venită tocmai din România a fost o mică surpriză pentru el. „Pot spune că m-a luat puțin prin surprindere această ofertă din România. Însă eu căutam oportunități de lucru în mai multe părți ale lumii”, a mai spus Heikell.

Pentru antrenorul stabilit la Gisborne nu e însă primul contact cu rugby-ul românesc. „E o poveste destul de amuzantă, vizavi de modul în care te poartă drumurile în viață. Tatăl meu a fost implicat în rugby în momentul în care naționala României a efectuat un turneu în anii 70 în Noua Zeelandă și a jucat contra echipei din zona mea, Poverty Bay. Ceva mai târziu, am găsit acel tricou al naționalei României, pe care îl primise tatăl meu, și l-am folosit la antrenamente. Evident, e destul de ciudat pentru un neo-zeelendez să alerge îmbrăcat într-un tricou al României. Probabil a fost un semn, pentru că acum, după 25-30 de ani, mă aflu aici”, a rememorat noul secund al Timișoarei.

Grainger Heikell a sosit duminică în capitala Banatului, după un drum obositor, pe ruta Gisborne – Auckland – Los Angeles – Munchen  – Timișoara. „Am cunoscut foarte mulți oameni prietenoși de când am ajuns aici, e un oraș foarte frumos. Sunt doar de câteva zile aici și, din ce văd, îmi va fi din ce în ce mai bine aici”, concluzionează neo-zeelandezul, după aproape două zile petrecute în Timișoara.

Noul antrenor secund a luat deja primul contact cu echipa, la cele două antrenamente programate luni, urmând a intra, treptat, „în pâine”, de-a lungul zilelor viitoare. „I-am cunoscut ieri pe băieți, în timpul sesiunii lor de la sala de forță. Par să formeze un grup foarte unit, foarte talentat. Danie mi-a dat câteva date despre ei, sunt foarte motivați, își doresc să progreseze, mulți dintre ei evoluează în naționala de rugby a României. Au în mod cert o inteligență în joc, sper ca împreună cu Danie să putem construi pe această bază”, a mai spus Heikell.

About Gabriel Toth