FOTO RCM Timișoara a expus trofeul de campioană la Universitatea de Vest

DSCF0238
Rugbyștii de la RCM Timișoara continuă tradiția începută anul trecut. Turul trofeului acordat campioanei României a ajuns astăzi la Universitatea de Vest, instituția sub egida căreia clubul galben-albastru își desfășoară activitatea.

„Astăzi am adus trofeul acasă”, a spus antrenorul galben-albaștrilor, Dannie de Villiers, aflat la prezidiul amfiteatrului A01, alături de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea. „Universitatea e un loc special și suntem onorați că îi purtăm însemnele pe insigna noastră”, a continuat sud-africanul.

Rectorul universității a mărturisit că și-ar dori ca trofeul să rămână pentru o perioadă mai îndelungată printre studenți, ca sursă de inspirație și de motivare pentru aceștia. „Tinerii care trec pe coridoarele universității se vor opri să vadă această cupă și vor ști că avem printre noi niște campioni și vor dori să le urmeze modelul. Valorile promovate de sport în general, și anume munca în echipă, determinarea, fair-play-ul și etica pot fi luate ca model în orice domeniu de activitate”, a declarat Marilen Pirtea, care a ținut să îi felicite pe rugbyștii timișoreni pentru cucerirea celui de-al doilea titlu consecutiv: „E mult mai greu să aperi un titlu decât să îl câștigi pentru prima oară, deoarece e mult mai greu să rămâi în vârf, în momentul în care toată lumea dorește să fie în locul tău”.

Rectorul a dezvăluit astăzi că instituția pe care o conduce se va implica în mod direct în ajutarea rugbyștilor. „Am discutat deja cu decanul Facultății de Litere și am ajuns la un acord să punem la dispoziție cursuri de limba română pentru jucători. Sunt invitați totți cei ce doresc să participe, firește, în funcție de programul pe care îl au la echipă”, a mai spus Marilen Pirtea.

About Gabriel Toth