FOTO | Politehnica a câștigat lupta în zăpadă cu Luceafărul Oradea

Politehnica Timișoara a obținut astăzi o nouă victorie în amicale. Elevii lui Sorin Brîndescu s-au impus cu 2-1 în fața unei colege de eșalon, Luceafărul Oradea, la capătul unui meci de luptă. Noaptea trecută a venit cu ninsori însemnate în Crișana, iar în această dimineață terenul sintetic din Salonta era acoperit complet cu un strat de nea, gros de aproximativ 10 centimetri.

Deși administratorii bazei din Salonta nu au putut asigura degajarea terenului de zăpada proaspătă, cele două echipe au convenit să joace totuși acest amical, iar antrenorii să se limiteze la urmărirea efortului depus de proprii jucători.

Orădenii au avut prima ocazie a partidei, în minutul 13, atunci când fostul atacant al Forestei, Marius Matei, a trimis peste poartă, din poziție bună. Deschiderea de scor a venit însă, oarecum contrar cursului jocului, la poarta apărată de Goia. În minutul 28, în urma unui corner de care au beneficiat alb-violeții, Gălan a deviat spre poartă, iar mingea l-a lovit pe fundașul dreapta al orădenilor, Balea, din care a ricoșat în poartă.

Partea a doua a început cu timișorenii ceva mai prezenți în jumătatea adversă de teren, însă fazele de poartă se nășteau greu pe un teren plin de obstacole. În minutul 60, orădenii au solicitat penalti, la o ciocnire în careul polist între Matei și Telescu. Arbitrul întâlnirii a lăsat jocul să continue, însă cel mai șifonat a ieșit fundașul timișorean, care a suferit o întindere la coapsă și nu a mai putut continua întâlnirea. Cum jucătorii schimnați din prima repriză erau deja la vestiare (aflate la o distanță considerabilă de terenul de joc), antrenorul Sorin Brîndescu a decis să continue jocul în inferioritate numerică.

Luceafărul a profitat de această situație favorabilă în minutul 69, atunci când Țegle, intrat după pauză în dispozitivul lui Cristian Lupuț, a marcat cu un șut din lateral dreapta. În ciuda minusului numeric, Politehnica a găsit resurse pe final pentru a pune în presiune poarta bihorenilor. În minutul 85, Vucea scapă pe contraatac, ajunge singur cu portarul gazdelor, însă trimite în bară. Faza continuă, iar balonul recuperat de Bădăuță e trimis în fața porții, de unde Ungureanu, aflat la primul amical în alb-violet, îl împinge în plasă: 1-2.

În acest joc, Politehnica a testat un portar de perspectivă, Ricardo Filip. În vârstă de 19 ani, tânărul goalkeeper a fost crescut la CSS Turnu Severin și vine după două experiențe în eșalonul al treilea, la Sporting Turnu Măgurele și CS Podari. Acesta va rămâne în teste la gruparea alb-violetă până la finalul acestei săptămâni.

Luceafărul Oradea (antrenor Cristian Lupuț): Goia – Balea, Hlinca, Cordoș, Ban – Roșu, Feher, Codoban, Predescu – Arnăutu, Matei. În repriza a doua au mai intrat Began – Țegle, Bedea, Miholca și Bactăr.
Politehnica Timișoara (antrenor Brîndescu Sorin): Gîrlea – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – Nicolescu – Teut, Birău, Gorovei, Bîte – Blănaru. În repriza a doua, s-a aliniat formula Filip – Bilia, Telescu, Gălan, Ghinescu – Stancu – Neamțu, Giuricici, Ungureanu, Vucea – Bădăuță

Finalul de săptămână aduce două meciuri de verificare pentru Politehnica. Sâmbătă, de la ora 12:00, alb-violeții vor primi, la Baza 2, replica formației de Liga a III-a CSM Lugoj. Apoi, duminică, „Băieții în Ghete” se vor deplasa în Ungaria, la Gyula, pentru un test cu Szeged 2011.

About Gabriel Toth

Leave a Reply