ASU Politehnica s-a impus fără mari emoții în fața modestei CS Giroc, scor 6-2, așa cum era, de altfel, de așteptat. Totuși, în prima repriză trupa pregătită de Dan Mita (cel ce  și jucat astăzi) a reușit să facă față atacurilor alb-violeților, care au fost lipsiți de inspirație pentru a perfora cea mai modestă defensivă din campionat.

La fel ca în jocul din tur, Girocul a început surprinzător, deschizând scorul în minutul 6, printr-o lovitură liberă de la 20 de metri, executată perfect de Duțu. ASU Politehnica a replicat însă rapid, restabilind egalitatea chiar la următoarea fază, prin Drăghici. 1-1 avea să rămână însă până la pauză, în ciuda atacurilor în valuri ale „studenților”, care n-au găsit însă soluțiile optime în fața porții lui Coca.

ASU Politehnica a preluat finalmente conducerea în minutul 54, prin același Drăghici, care a reluat cu capul după o centrare de pe dreapta a lui Taub. 3-1 s-a făcut apoi în minutul 62, când Ghinescu a trimis cu putere în poarta goală o minge respinsă nefericit de Coca, după un șut din unghi al lui Vucea.

Oaspeții au ieșit însă din nou la rampă două minute mai târziu, la fel de neașteptat. Gavriluță a comis fault în propria suprafață de pedeapsă, arbitrul a indicat punctul cu var, iar Duțu a realizat „dubla”: 3-2.

ASU Politehnica a liniștit însă apele în ultimele 20 de minute, realizând din nou scor de tenis, la fel ca și în tur (atunci fusese 6-1). Drăghici a mai punctat de două ori, în minutele 73 și 77, iar Filimon, intrat în repriza a doua, a stabilit rezultatul final în minutul 90.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Feraru, Gavriluță, Gălan, Taub – Naidin, Rebenciuc – Vucea, Stancu, Ghinescu – Drăghici. Au mai intrat Ilie, Contescu, Filimon și Budur.

CS Giroc (antrenor-jucător Dan Mita): Coca – C. Dumitru, Cocora, A. Darius, Toader, D. Mita, Boicu, A. Popa, Al. Duțu, Vătafu, Celik. A mai intrat Știrbu.

„S-a acumulat o oarecare stare de oboseală. Am avut și acest weekend cu anumite evenimente în familia noastră pe care le-am sărbătorit și cred că s-a simțit oboseala. În plus, am desconsiderat puțin adversarul și nu mi-a plăcut acest lucru. Mai ales în prima repriză, când am jucat dezorganizat și cu jumătăți de măsură. În repriza a doua, ne-am respectat pe noi în primul rând și am făcut ceea ce trebuia să facem. Am avut foarte multe ocazii, am suferit puțin la finalizare, dar una peste alta, sunt bucuros că am transformat șase dintre ele în gol. Eu zic că ajung. Girocul a deschis scorul din nou, pentru că am pierdut mingea, nu ne-am repliat, ceea ce s-a întâmplat nu doar la faza primului gol în decursul primei reprize”, a declarat antrenorul lui ASU Politehnica, Sorin Brîndescu.

Foto: Robert Dohar

Leave a Reply