FOTO Deasupra tuturor! RCM Timișoara ia punctul bonus și cu Baia Mare: 26-6

3
Pe o căldură sufocantă, RCM Timișoara a demonstrat de ce e considerată principala favorită la titlu. Galben-albaștrii și-au învins clar adversarii din finala de anul trecut, CSM Știința Baia Mare, luând și bonusul ofensiv, care îi plasează detașat în fruntea clasamentului, cu 10 puncte după două etape.

„Trebuie să arătăm că ora exactă în rugby-ul românesc se dă la Timișoara”, spunea vicepreședintele Dan Dinu, la conferința de presă premergătoare meciului cu rivala din Baia Mare. Iar în teren, galben-albaștrii s-au ghidat exact pe acest principiu. Dacă anul trecut le-au smuls titlul băimărenilor după trei sezoane câștigate la rând, cei de la RCM Timișoara au dat astăzi un semnal clar în privința hegemoniei ce se prefigurează în jocul cu balonul oval din România.

După un succes categoric cu Farul, în prima etapă, galben-albaștrii au obținut punctul bonus și în meciul cu Baia Mare. La pauză, scorul era de 12-6 în favoarea campionilor, Shennan și Fercu semnând singurele două încercări ale primelor 40 de minute, timp în care maramureșenii s-au mulțumit cu două lovituri de pedeapsă transformate de Clarke. În partea a doua, raportul de forțe a rămas neschimbat, asta deși RCM Timișoara a avut la un moment dat chiar dublă inferioritate numerică. Paula Kinikinilau și Giorgi Khositashvili au semnat ultimele două eseuri bănățene, care le asigură elevilor lui Chester Williams cea de-a doua victorie cu punct bonus ofensiv.

RCM Timișoara e lider după primele două runde, din care a obținut maximum de puncte. Urmează o serie extrem de dificilă, cu trei deplasări la rând, dar chiar și așa, jocul etalat în fața Farului și a echipei din Baia Mare sunt dătătoare de speranțe.

RCM Timișoara a abordat partida de astăzi, cu Baia Mare în următoarea formulă:

15. Cătălin Fercu, 14. Stephen Shennan, 13. Sosene Anesi, 12. Paula Kinikinilau, 11. Viliami Moala, 10. Jody Rose, 9. Valentin Calafeteanu, 1. Alexandru Țăruș, 2. Eugen Căpățână, 3. Horațiu Pungea, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Stelian Burcea (C), 7. Vasile Rus, 8. Lemeki Davu. Au mai jucat: Otar Turashvili, Gigi Militaru, Dorin Lazăr, Jack Umaga, Randall Morisson, Georgi Khovatishvili, Fonovai Tangimana.

About Gabriel Toth

Leave a Reply