FOTO: Budur, primă atingere de 3 puncte! Timișul Șag – ASU Politehnica 0-1

ASU Politehnica a avut astăzi parte de cel mai dificil joc din acest retur, în deplasare, cu Timișul Șag. E vorba despre echipa care smulgea primele puncte liderului în acest sezon, în disputa din toamnă, de pe „Știința”, când s-a încheiat 0-0. Deși și-a pierdut doi dintre stâlpii defensivei de atunci, Situwe și Goia, trupa lui Adrian Ianoșev a fost arțăgoasă, s-a luptat pentru fiecare minge, a închis bine culoarele, dar în final s-a recunoscut învinsă.

ASU Politehnica nu a reușit la Șag să își impună jocul obișnuit, intrând practic în capcana întinsă de gazde. Jocul fizic, chiar dur, care l-a determinat pe centralul Barzuca să umble des la buzunarul cu cartonașe, a avantajat clar trupa din Șag. Deși n-a pus în niciun moment în real pericol poarta lui Burtic, exista întotdeauna amenințarea unei sclipiri a golgheterului returului Bogdan Moroșanu.Șagul s-a bazat pe anihilarea lui Tavi Drăghici, care a părut deseori izolat în avanposturi, astfel că în prima repriză, abonat la finalizare a fost Mădălin Stancu, el irosind trei ocazii mari.

Meciul a continuat în aceeași notă și în repriza secundă, alb-violeții nereușind să desfacă apărarea aglomerată a gazdelor. Gheața s-a spart finalmente în minutul 70, atunci când Budur, intrat de nici 30 de secunde în teren, a marcat din vole, după o centrare de pe dreapta a lui Drăghici. Deși vizibil mai proaspătă, gruparea oaspete s-a lăsat dominată minute bune în final, însă Șagului i-a lipsit luciditatea necesară pentru a pune în discuție învingătoarea partidei.

S-a încheiat 1-0 pentru ASU Politehnica, iar avansul de șase lungimi în fața Ripensiei e păstrat și de această dată.

Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): Boșca – Tutunaru, C. Buruiană, Giurasevici, Gh. Costescu, Seculin, B. Costea, Gore Mihai (cpt.), Munteanu, B. Moroșanu, Indic. Au mai intrat Racoceanu și Vicea.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Burtic – Feraru, Gălan, Gavriluță, Damian – Ghinescu, Naidin (cpt.), Rebenciuc, Vucea – M. Stancu – Drăghici. Au mai intrat Taub, Ilie, Budur și Filimon.

„A fost un meci greu, pe care și noi ni l-am îngreunat. Am intrat în jocul lor, am ripostat prea mult, ne-am preocupat de antijocul lor. Ei s-au apărat foarte bine, au fost foarte arțăgoși. Noi n-am avut răbdare să desfacem apărarea aglomerată a Șagului. În repriza a doua, am avut mai multă răbdare, dar nu ne-am creat prea multe ocazii, nu am fost prea inspirați în faza de atac. Totuși, scopul a fost îndeplinit. Știam că va fi un meci dificil. Mă bucur că schimbarea cu Budur s-a dovedit inspirată”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Sorin Brîndescu.

Foto: Robert Dohar

About Gabriel Toth

Leave a Reply