FOTO Auto jubilează: 2-1 în derby-ul orașului, cu CFR

12
Derby-ul Timișoarei din Liga a IV-a a fost adjudecat din nou de Auto. „Mecanicii” au învins CFR-ul cu 2-1, la capătul unui meci extrem de tensionat, în care au evoluat preț de o oră cu un om în minus.

Încrâncenare specifică unui derby local în această dimineață, pe arena din Freidorf. Gazdele de la Auto au primit replica CFR-ului, într-un duel al puținelor echipe de tradiție ale Timișoarei rămase încă în activitate. O încleștare interesantă, mai ales grație tinereții celor două garnituri, ce au fost alcătuite în mare parte pe tineri crescuți în propriile pepiniere.

Jocul a început furtunos, sărindu-se peste perioada de tatonare. La doar 30 de secunde după primul fluier al centralului Raul Ciev, Auto a deschis scorul, prin Rotaru, cu un șut pe jos, din afara careului. „Leoparzii” au avut inițiativa în minutele ce au urmat, Brânzan replicând  cu un șut puternic, puțin pe lângă poartă. Gazdele și-ar fi putut dubla avantajul în minutul 16, însă Boldea a încercat o execuție pretențioasă, iar mingea a cazut pe plasă. Cea mai mare ocazie a primei părți a fost irosită de golgheterul „leoparzilor”, Sergiu Iorgovan, care a tras incredibil pe lângă, din 7 metri. În minutul 24, a ieșit la rampă și portarul gazdelor, Raul Ionescu, acesta respingând spectaculos o lovitură liberă din lateral dreapta a lui Zele.

Elevii lui Petre Vlătănescu au fost nevoiți să se descurce cu un om mai puțin din minutul 34, atunci când Al Helou a văzut roșu direct, după ce tușierul i-a semnalizat lui Raul Ciev că masivul închizător și-ar fi scuipat un adversar. Chiar și în inferioritate, Auto a reușit să își creeze ultima fază notabilă a primei părți, prin Boldea, care a scăpat singur cu Rain în minutul 37, însă goalkeeperul feroviarilor a reușit să îl blocheze.

În partea secundă, CFR-ul a împins jocul către careul lui Ionescu, dar golul avea să cadă tot în poarta lui Rain. În minutul 56, pe un contraatac, Taub i-a centrat perfect de pe stânga lui Ivan, care a pus capul și a făcut 2-0. Odată cu trecerea timpului, fazele au început să se înmulțească la cealaltă poartă, însă fără rezultat. Zele l-a încercat pe Ionescu cu un șut pe jos în minutul 62, tot goalkeeperul lui Auto intervenind uluitor la un șut al lui Iorgovan din 5 metri, în minurul 76. Un minut mai târziu, Crișan și-a readus echipa în joc, marcaând printr-o deviere, după un corner executat de Livădaru. Până la final, „leoparzii” s-au aflat de două ori la un pas de egalare, însă „mecanicii” au ținut cu dinții de cele trei puncte. În minutul 80, șutul lui Domșa a fost respins din fața porții de Agoston, întreaga delegație alb-vișinie solicitând henț și penalty. Ultima fază fierbinte a meciului s-a consumat în minutul 86, atunci când Baidoc a tras cu efect, din afara careului, mingea ocolind de puțin vinclul porții lui Ionescu.

S-a încheiat 2-1, „mecanicii” încingând hora bucuriei pe gazon, imediat după fluierul final. Eșecul din Freidorf l-a enervat însă la culme pe antrenorul oaspeților, Andrei Pobega, care i-a cerut socoteală centralului Ciev pentru două penalty-uri neacordate. Tensiunea s-a mutat pe holul vestiarelor, scenă a câtorva îmbrânceli între conducătorii celor două echipe.

Auto Timișoara (antrenor Petre Vlătănescu): Ionescu – Agoston, Ivan, Paul, Taub – Buda – Nagy, Cădariu (cpt.), Rotaru – Boldea. Au mai intrat Pitic, Sturza, Cicoare și Cine.

CFR Timișoara (antrenor Andrei Pobega): Rain – Soare, Hrițcan, Livădaru, Brânzan – Zele, Parfenie (cpt.), Baidoc, Rogojinaru – Crișan, Iorgovan. Au mai intrat D. Oberșterescu, Domșa și Baidoc.

Reacții la cald

„Am avut emoții pe final, deoarece am jucat cu un om în minus timp de o oră. De aceea, doresc să îi felicit pe băieți pentru dăruire. Ca și joc, CFR-ul a fost peste noi, ne-a dominat, dar nu întotdeauna câștigă cei mai buni. Am reușit să le speculăm greșelile, mai ales la cel de-al doilea gol. Când jucăm cu CFR-ul, cu Ripensia sau cu Poli, ne motivăm la maximum. Dacă am fi serioși tot timpul, am fi cu siguranță în primele 4. Acesta e secretul, toată lumea vrea să învingă CFR-ul, deoarece are nume”. (Petre Vlătănescu, antrenor Auto)

„A fost tensiune pe tot parcursul meciului. Consider că am pierdut total nemeritat, am avut două penalty-uri clare ca lumina zilei, în prima repriză la Zele, iar al doilea în repriza a doua, când a fost henț clar. Deci am pierdut pe două greșeli mari de tot de arbitraj. Asta nu scuză însă prestația noastră de astăzi, țin să felicit pe această cale echipa gazdă pentru rezultat. Ne-am dorit mult de tot să câștigăm meciul de astăzi, dar din păcate n-am reușit. Am avut și un om în plus, am avut și numeroase ocazii de a marca, dar n-am reușit să le fructificăm. În schimb, am primit două goluri extrem de ușoare”. (Andrei Pobega, antrenor CFR)

About Gabriel Toth

Leave a Reply