FOTO: ASU Politehnica, victorioasă în primul amical: 3-1 cu Vulturii Lugoj

DSCF0175
ASU Politehnica a încheiat astăzi cantonamentul de la Valea lui Liman, iar în drumul spre casă s-a oprit la Lugoj, pentru un prim amical al iernii, contra divizionarei C din localitate, Vulturii. Încărcați după stagiul de o săptămână, în care preparatorul fizic Remus Datcu i-a alergat pe pășunile din zona Tomeștiului, jucătorii alb-violeți au fost neașteptat de dezinvolți pe „Municipalul” lugojean, reușind să își impună ferm punctul de vedere, mai ales după pauză.

ASU Politehnica a început fulminant jocul de la Lugoj, cu o primă ocazie mare înregistrată chiar în minutul 1, atunci când Iorgovan a scăpat singur cu portarul Iordache, dar a fost blocat. Până la pauză, gazdele au avut posesia, au dominat teritorial, dar fără să își creeze mari ocazii. Totuși, trupa condusă de Ilie Rotariu avea să intre în avantaj la cabine, printr-un gol înscris n chiar ultimul minut al primei reprize, de tânărul Hârdău, după o fază suspectă de ofsaid.

În repriza a doua, Paul Codrea a folosit o echipă total schimbată și chiar experimentală, mai ales în compartimentul defensiv. Chiar și așa, alb-violeții au început să fie mult mai prezenți în joc, ultima jumătate de oră disputându-se aproape în totalitate în jumătatea de teren a lugojenilor. Nicu Făgețan a egalat, în minutul 60, după o cursă pornită din apropierea cercului de la centrul terenului. Apoi, 10 minute mai târziu, timișorenii aveau să preia conducerea, prin Ionaș, care a reluat simplu o așezare de pe stânga a lui Vucea. În fine, în minutul 78, a venit rândul lui Vucea să își treacă în cont o reușită, mijlocașul stânga al Politehnicii finalizând cu o execuție pretențioasă, care a smuls aplauze de la grupul de ultrași venit de la Timișoara.

S-a încheiat 3-1, la capătul unui meci dătător de speranțe pentru alb-violeți. Să spunem că următorul amical al campioanei de toamnă din Liga a IV-a va avea loc sâmbătă, de la ora 11, cu Timișul Șag, pe terenul acesteia din urmă. Inițial, pentru sfârșitul săptămânii era programat un test cu CFR Timișoara, însă feroviarii au anunțat că renunță la acest joc.

Vulturii Lugoj (antrenor Ilie Rotariu): Iordache – Predescu, Loga, Ştreangă, Neagu – Precupanu, Ivaşcu, Rogojinaru, Ardelean – Hârdău, Radosav. Au mai intrat Micşa, Dragostin, Vlădia, Miculescu, Vânătu, Ţoţu, Dobra, Fabian, Stoica.

ASU Politehnica (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Brânzan, Taub – Ilie, Popoviciu, Opriş, Ghinescu – Tulcan, Iorgovan. Au mai intrat Rogojină, Florea, Paulevici, Feher, Maranescu, C. Călin, D. Codrea, Panc, Vucea, Ionaş, Făgeţan.

“A fost foarte bine. Chiar mă aşteptam ca băieţii să fie mai obosiţi, pentru că am avut un cantonament foarte greu, unde s-a muncit foarte bine. Dar băieţii s-au descurcat, atât cei din prima repriză, cât şi cei din partea a doua. Nu mă interesa în mod expres cine dă gol, dar e bine că avem alternativă, e bine că avem concurenţă. Fiecare jucător ştie că dacă nu dă randament, are pe altcineva în spate, care abia aşteaptă să intre. Acesta era şi obiectivul, să formăm o echipă competitivă, în care fiecare jucător să muncească pentru postul de titular. În cantonament a fost foarte bine, trebuie să le mulţumim oamenilor de acolo, care ne-au tratat cu mult respect, au avut grijă de noi. A fost un cantonament reuşit şi sper să ne prindă biune pentru ceea ce va urma”, ne-a declarat după meci Paul Codrea.

 

About Gabriel Toth