FOTO: ASU Politehnica se împiedică pe linia de sosire: 1-2 la Peciu Nou

ASU Politehnica a încheiat campionatulul cu o înfrângere, 1-2 la Peciu Nou. Un eșec care nu mai are importanță pentru clasamentul final, cel puțin pentru poziționarea alb-violeților, obiectivul fiind deja îndeplinit din urmă cu două runde. Eșecul de astăzi trage însă un semnal de alarmă, cu două săptămâni înaintea manșei tur a barajului de promovare.

După ce miercuri a defilat în partida cu Făgetul, ASU Politehnica a reușit o prestație diametral opusă astăzi, la Peciu Nou. Nesiguranța din apărare și ieșirile riscante ale portarului Rusu s-au transmis și în celelalte compartimente. Jocul de construcție a scârțâit, iar Drăghici (ulterior ajutat de Rus) a părut în multe momente izolat.

Formația din Peciu Nou a deschis scorul în minutul 8, când Ciumacenco a interceptat o pasă trimisă prea încet către portarul Rusu și a înscris fără emoții. Alb-violeții au încercat să ofere o replică rapidă, însă nu găseau pasa decisivă, care să îl pună în valoare pe golgheterul Drăghici, aflat la capătul liniei în fiecare acțiune construită de timișoreni. La pauză, gazdele au intrat cu acel avantaj minim, care putea fi însă și mai mare, Dumea trimițând peste poarta goală, în minutul 28.

ASU Politehnica a continuat să domine copios și în repriza secundă, însă nu a găsit drumul spre egalare decât din penalti, în minutul 68, atunci când Drăghici a transformat de la punctul cu var. Alb-violeții s-au aruncat cu toate liniile în atac pentru a semna golul victoriei, însă apărarea supraaglomerată a gazdelor nu a putut fi desfăcută.

Colac peste pupăză, în cel de-al șaptelea minut de prelungire, Ciumacenco a scăpat pe contraatac, portarul Rusu a ieșit la 20 de metri de propria poartă, dar căpitanul trupei din Peciu Nou l-a lobat, aducând echipei sale o victorie nesperată, echivalentă cu salvarea de la retrogradare. În ceea ce-i privește pe alb-violeți, aceștia au înregistrat astăzi, la Peciu Nou, primul pas greșit al returului și primul eșec în campionat după aproape trei sezoane.

AS Peciu Nou (antrenor Mihai Dorobanțu): Iuhas – Hanceriuc, Tudor, Ismail, Ciumacenco, Martrinov, Bărbosu, Dumea, Bud, Mureşan, Hoţa. Au mai intrat Rus și C. Dorobanțu.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Rusu – Contescu, Rebenciuc, Gălan, Taub – Naidin, Filimon, – Budur, Ilie, Damian – Drăghici. Au mai intrat Vucea, Stancu și Rus.

„Poate că această înfrângere ne va trezi pentru meciurile de baraj. Nu e suficient să ne prezentăm la teren pentru a câștiga meciurile. Trebuie să și muncim, iar astăzi am făcut-o cu jumătăți de măsură. Nu cred că ne-au luat gazdele prin surprindere. Am dominat tot meciul, dar n-am avut mintea limpede, am jucat haotic, am fost foarte dezorganizați și fără vlagă. Nu îmi explic de ce, poate am greșit ceva la antrenamente. Pentru că nu a fost cazul la unul-doi jucători, ci la toată echipa. Înseamnă că în programul de pregătire, ceva nu a fost în regulă”, ne-a declarat la final antrenorul Sorin Brîndescu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply