FOTO: Agroland tranșează derby-ul Timișoarei: 3-0 cu CSU Politehnica

Surprinzător, mai ales prin proporțiile scorului. Așa poate fi rezumat, pe scurt, derby-ul voleiului feminin din Timișoara, desfășurat astăzi, în sala Universității de Vest. ACS Agroland s-a impus fără drept de apel în fața concitadinei Politehnica, alb-violetele fiind stopate pe o pantă ascendentă, după trei succese consecutive în campionat.

Sala Universității de Vest s-a dovedit a fi neîncăpătoare astăzi, la partida care le-a opus pe cele două formații de volei feminin din Timișoara, ACS Agroland și CSU Politehnica. Roș-negrele, gazdele întâlnirii, au aliniat o formulă cu o medie de vârstă extrem de scăzută, trupa lui Dan Jitaru venind și după câteva rezultate nesatisfăcătoare. De partea cealaltă, alb-violetele pregătite de Cerasella Șerban au dispus săptămâna trecută de liderul CET Govora și atacau chiar pozițiile fruntașe din A2 Vest. La prima vedere, „studentele” porneau cu prima șansă, însă în fața fileului lucrurile au stat cu totul diferit.

Politehnica și-a confirmat statutul de echipă mai în formă și mai matură doar în prima parte a setului I. Alb-violetele au condus cu 8-6 și apoi cu 16-14 la cele două time-out-uri tehnice, dar apoi au avut o cădere inexplicabilă, Agroland reușind să ajungă de la 15-18 la 23-18. Fetele lui Jitaru și-au adjudecat actul de debut cu 25-20, după care au defilat efectiv spre un succes scurt, dar extrem de important mai ales pentru moral.

Jucătoarele Politehnicii au fost de nerecunoscut în setul 2, în care nici preluarea, nici combinațiile, nici serviciul nu au funcțonat. Agroland a condus cu 8-2 la primul time-out tehnic, apoi cu 16-4 după al doilea, dar s-a relaxat prematur, permițând rivalei locale să limiteze proporțiile scorului în acest set: 25-18.

Deși au dat ușoare semne de revenire, fetele de la Poli nu au reușit să oprească elanul adversarelor, Agroland punând rapid punct meciului, după un set scurt, 25-8.

Agroland: Ordean – cpt., Orlandea, Bartha, Ungureanu, Vasilica, Galiț, Melniciuc (libero). În lot au mai figurat Bolea, Niță, Păiușan și Constantinescu. Antrenor: Dan Jitaru.

Politehnica: Demian, Cl. Fantaziu, Gădian, Cotumbianu, L. Pașca – cpt., Niculiță, Catargiu (libero). În lot au mai figurat Pruteanu, Vlaicu, Sfetescu și Svaia. Antrenor: Cerasella Șerban.

Reacții la cald

„Avem o echipă tânără, de moral, care, din păcate, nu a reușit în jocurile anterioare să reușească să încheie partida favorabil pentru noi. În schimb, cu cealaltă echipă din Timișoara au reușit acest lucru pentru că, probabil, unele fete se cunosc, au fost colege de echipă și au avut alt ascendent moral asupra lor. Deocamdată, fiind primul an, moralul nostru e cel mai slab atu. În momentul în care vom reuși să închegăm această echipă, să avem omogenitate și experiență competițională, nu vor mai fi probleme, pentru că fetele au dat dovadă de un real potențial. În primul set se rezolvă de obicei partidele. E acel război psihologic, fiecare încearcă să-l domine pe celălalt. Politehnica ne-a dominat până aproape de finalul setului, am reușit să le întrecem și cred că acolo s-a rupt filmul pentru ele”. (Dan Jitaru, antrenor Agroland Timișoara)

„Din păcate, e o înfrângere inexplicabilă. Nu știu ce s-a întâmplat, nu îmi pot da seama încă. Nu am avut astăzi o echipă în teren. Foarte slabă preluarea la noi, practic, acolo s-a și făcut diferența. Am condus în primul set, iar la 18-15, pe serviciu advers, o preluare slabă, iar acolo echipa a picat urât de tot și nu și-a mai revenit. Din păcate, astăzi Agroland a fost mai bună decât noi”. (Cerasella Șerban, antrenor Politehnica Timișoara)

Interesant e că Agroland înregistrase singura ei victorie din turul campionatului tot împotriva Politehnicii, 3-1, în sala „Mircea Albu” din Circumvalațiunii, la 8 noiembrie 2014.

About Gabriel Toth

Leave a Reply