Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Singurul pugilist profesionist din vestul țării revine în ring! Flavius Biea își va apăra centura WBA Continental, cucerită la începutul lunii mai la Timișoara, în cadrul unei gale care va avea loc la începutul lunii noiembrie, la Buzău. Adversar îi va fi Steve Martin, un maltez în vârstă de 30 de ani, cu 15 victorii la activ în ringul profesionist.

Steve Martin (a nu se confunda cu celebrul actor de comedie) s-a născut la 3 ianuarie 1987 la Pieta, iar în palmaresul său figurează 20 de meciuri în boxul profesionist. Viitorul adversar al lui Flavius Biea a reușit să câștige 15 partide, dintre care nu mai puțin de 12 prin KO! Martin are la activ și patru înfrângeri (una prin KO), precum și o remiză.

„Mă va aștepta un meci greu, mult mai greu decât cel de la Timișoara, dar mă pregătesc la cel mai înalt nivel și, cu siguranță, voi da tot ce pot pentru a face un meci bun”, consideră Flavius Biea.

Pugilistul arădean stabilit în Timișoara revine în ring după o jumătate de an. Ultimul său meci a fost chiar cel în urma căruia a cucerit centura WBA Continental. La 6 mai, în sala „Constantin Jude”, l-a învins pe maghiarul Laszlo Toth, prin decizie unanimă, și a cucerit prima sa centură importantă din boxul profesionist.

„Într-adevăr, pauza a fost destul de lungă, de o jumătate de an. Ar fi trebuit să îmi iau un meci de palmares în această perioadă, însă acest lucru nu depinde doar de mine, ci și de promoterul meu. Având în vedere că am avut un titlu mare și am boxat 12 reprize pentru prima oară, poate mi-a prins bine și această perioadă de pauză. După ce-mi voi apăra centura la Buzău, vor face un meci de palmares, pe 2 decembrie, în Anglia”, a anunțat Flavius Biea.

Antrenorul pugilistului bănățean, Florin Noje, s-a declarat extrem de mulțumit de modul în care elevul său se pregătește pentru importantul examen de luna viitoare, de la Buzău.

„Momentan suntem în grafic, să sperăm că pregătirea va da și rezultate. Copil mai conștiincios decât Flavius nu am văzut în cariera mea. Lucrează foarte mult! Chiar dacă eu într-o dimineață nu ajung la antrenament, el merge singur și își urmează programul, pentru că el știe exact ce are de făcut. Din acest lucru, îți poți da seama cât e de conștiincios”, a afirmat Noje.

Flavius Biea ocupă locul 152 în clasamentul mondial BoxRec, adversarul său figurând pe locul 184 al aceleiași ierarhii.

Leave a Reply